RTÜK'ten Netflix açıklaması

RTÜK'ten Netflix açıklaması
RTÜK'ün CHP'li Üyesi İlhan Taşçı, Netflix'in RTÜK'e lisans başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

İnternet üzerinden yapılan yayınlara RTÜK denetimi yolunu açan ve bu yayın platformlarına lisans alma zorunluluğu getiren yönetmelik tüm maddeleriyle yürürlüğe girdi. Yönetmeliğin yürürlük tarihinden itibaren bir ay içerisinde Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK) lisans başvurusu yapması gerekiyor. Netflix'in RTÜK'e başvuru yapmaması üzerine 'Netflix, Türkiye'den ayrılıyor mu? tartışması başlamıştı. Ancak RTÜK'ün CHP'li üyesi İlhan Taşçı, Netflix'in RTÜK'e lisans başvurusu yaptığını açıkladı.

RTÜK’ten konuyla ilgili son olarak geçen hafta perşembe günü yapılan açıklamada, “Radyo, Televizyon ve İsteğe Bağlı Yayınların İnternet Ortamından Sunumu Hakkında Yönetmeliğin Geçici 1’inci maddesi uyarınca anılan Yönetmeliğin yürürlük tarihinden itibaren bir ay içerisinde Üst Kurulumuza yapılması zorunlu bulunan başvurular 30 Ağustos 2019 Cuma, 31 Ağustos 2019 Cumartesi ve 1 Eylül 2019 Pazar günlerinde de alınmaya devam edilecektir” denilmişti.

İnternet Hukuku uzmanı Prof. Dr. Yaman Akdeniz Twitter'dan yaptığı açıklamada RTÜK'e lisans için başvuran şirketler arasında Netflix Türkiye'nin olmadığını açıklamıştı.

İlgili Haberler