RTÜK, Sevda Noyan kararını yarın verecek

RTÜK, Sevda Noyan kararını yarın verecek
RTÜK, Ülke TV’de "Bizim aile şöyle bir 50 kişiyi götürür. Ayaklarını denk alsınlar. Benim listem hazır” diyen Sevda Noyan'ın sözleriyle ilgili kararını yarın verecek.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Ülke TV’de Esra Elönü tarafından hazırlanan “Arafta Sorular” programına konuk olan yazar Sevda Noyan’ın darbe iddialarıyla ilgili olarak “15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Bizim aile 50 kişiyi götürür. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hâlâ 3-5 var, benim listem hazır” sözleri nedeniyle hazırlanan raporu görüşerek karara bağlayacak.

RTÜK Üyeleri İlhan Taşçı ve Ali Ürküt, Noyan’ın sözleri üzerine RTÜK Başkanlığına başvuru yaptı. Başvurularda “Yayınların ırk, dil, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemeyeceği veya toplumda nefret duyguları oluşturamayacağı” hatırlatılarak söz konusu yayınlar için değerlendirme raporları hazırlanarak ceza verilmesi istendi.

Noyan ifade verdi

Ülke TV’de yayınlanan, Esra Elönü’ün sunduğu ‘Arafta Sorular’ programında, “…15 Temmuz kursağımızda kaldı. Vallahi yapamadık istediklerimizi. Boş bulunduk. Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın. Bizim aile bir 50 kişiyi götürür, onu söyleyeyim yani. Biz çok donanımlıyız bu konuda, maddi manevi olarak. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim hâlâ sitede var 3-5. Benim listem hazır açıkçası” şeklindeki sözler nedeniyle Sevda Noyan hakkında soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında Noyan dün ifade verdi.

Etiketler :