Ayşenur Arslan: RTÜK Halk TV'yi cezalandırmaktan yorgun düşüp Kablo TV lisansını onaylayamıyor

Halk TV'nin son 3 yılda yaptığı 10 kablo tv lisans başvurusu, Radyo Televizyon Üst Kurulu tarafından reddedildi.

RTÜK son 2 yılda 20 kez Halk TV'ye ceza verirken kablo lisans başvurusunu cevapsız bıraktı. Halk TV, Kablo TV'de bulunmamasına rağmen rayting ölçümlerinde birinci sıraya çıkmayı başarıyor. Hatta ölçümlerde Halk TV'nin rakipleri ile arasında büyük fark ortaya koyduğu görülüyor. 

RTÜK, Halk TV'ye yaptığı yayınlar nedeniyle ceza keserken gösterdiği çalışma performansını lisans onayında gösteremedi. 


Halk TV'nin ekran yüzlerinden Ayşenur Arslan rejiden yaptığı konuşmasında "Muhabirler kameramanlar gün boyu çalışırlar. Bunlar günün sonunda sizlere ulaşır. Bu yayınlar bir yer hariç sizlere ulaşır. Kablo TV'den bu yayınlar gelmez. RTÜK, 3 yıldır Halk TV sayısız kere başvuruda bulundu halde kablolu yayın lisansı vermiyor. Galiba bizleri cezalandırmak için - yangın görüntüsü verdiniz, onu dediniz, bunu demediniz  - o kadar çalışıyor o kadar yoruluyorlar ki kablolu yayın lisansımızla ilgilenemiyorlar. İlgilenecekler, neden? Çünkü siz istiyorsunuz" dedi.

Halk TV'nin Kablo TV'de izlenememesine izleyiciler de tepki gösteriyor. sikayetvar.com internet sitesinde kablo TV başlığı altında yüzlerce izleyici Halk TV yayınlarını neden izleyemediklerini soruyor. 

Kablo TV'de Halk TV izleyemeyen bazı izleyiciler aboneliklerini iptal ettirmek zorunda kalıyor. 

İzleyiciler Halk TV'yi Kablo TV'de görmek istiyor


İşte izleyicilerin sikayetvar.com internet sitesinde yazdıklarından bir kaçı:

- Kablo TV içinde Halk Tv ® olmaması büyük ayıptır. Nasıl oluyor da en alakasız kanallar varken, Halk Tv yok? En alakasız kanalların RTÜK ® lisansı var da Halk Tv'nin mi yok? Bu konuda bir girişim yapılmazsa ortada açık bir taraf tutma olduğunu düşüneceğim. (21 Şubat 2021 - Basar)

- 1 yıldır üyeyim gereksiz tüm kanallar olmasına rağmen izleyebileceğimiz çok az kanal var. Halk Tv bile yok. Bu konuda düzenleme yapılması gerek bence. Bu sebeple aboneliğimi iptal edeceğim. Ücretsiz uydu kullanmaktan bir farkı yok. Boş yere fatura ödemeye değmez. (3 Şubat 2021 - Danyel)

- TÜRKSAT Kablo Net abonelik yaptıktan sonra Halk Tv ®. Yayını olmadığını fark ettik. Daimi Halk Tv izleyicisi olduğumuzdan aboneliğimizin iptalini talep ettik reddedildi ve biz 2. Kez abonelik iptali talebinde bulunduk. Ayrıca 15 gündür teknik sorun yaşıyoruz uydu kutusu bozukmuş teknik servis bekliyoruz halen gelmediler. Tam bir fiyasko ilgisizlik ve müşteri memnuniyetinin hiçbir önemi yok. Siyasi görüşün ön planda olduğu Halk Tv. Yayın yasağının olduğu bir uydu aboneliğini kullanmak istemiyorum bu dayatma çok anlamsız. Ben üyeliğimin iptalini istiyorum bu benim en doğal hakkım
(2 Şubat 2021 - Hülya)
 

- Devlete ait bir platform olan Kablo TV (Teledünya) platformunda bu devletin kurucusu ve Türk milletinin büyük kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden Akit TV yer alırken, Türkiye'de önemli bir kesimin severek izlediği popüler bir kanal olan Halk TV'nin yer almamasını şiddetle kınıyorum. (26 Aralık 2016 - Kemal)


- Teledünya hizmet numara 102438*** ile hizmet alıyorum. Ulusal kanallardan Halk TV ® yayın akışında yok. Sizin sitenizde daha önce de böyle bir şikayet olmuş, cevap olarak yetkili 444 0 126 arandığında yardımcı olunuyor yazmışlar. Bu yönlendirme kapsamında 9.01.2017 tarihinde saat 13.41 de 444 0 126'yı aradım; müşteri hizmetlerinden hilal hanım telefonuma cevap verdi; şu an yayın akışı içerisinde Halk TV izlemek istediğimi aktardım. Sonuçsuz bir görüşme yapmak zorunda kaldım. Yaptığımız görüşmeden, Halk TV izlememizin imkansız olduğunu anladım. Bu kanalı izlemek için bir talebimi bile almamak için elinden geleni yapan H*** hanım ve Teledünya'nın ulusal ve şifresiz bir kanal olan Halk TV yayın akışında yer vermemesini ve hizmeti sağlıyamamasından şikayetçiyim. (10 Ocak 2017 - Yasemin)


- Yaklaşık 1 yıl önce abonesi olduğum Kablo TV içeriğinde Halk TV ®'nin bulunmayışı beni çok şaşırttı. Taahhüdümden dolayı aboneliğimi de iptal ettiremezken, Kablo TV'ye ek külfet getireceğine inanmadığım, herkesin sıkıntısız ulaşıp izleyebildiği kanalları izleyememek çabası. Kablo TV'nin bu baskıcı, ayrımcı, dayatmacı tutumunu anlamış değilim. Taahhüdüm biter bitmez yollarımız kesinlikle ayrılacak bunun kararını şimdiden verdim. Aslında biz hizmet alanlarda da kabahat çok büyük. "Arkadaş, abone olmadan önce insan bu paketlerin içeriğini hiç mi incelemez" demekten kendimi alamıyorum. İstemeye İstemeye Kablo TV kullanmak onun gelişimine katkıda bulunmak en büyük hatam oldu. (27 Şubat 2017 - Erhan)

- Arkadaşlarımın önermesi üzerine 2008 yılından bu yana üyesi olduğum D--- kapatarak Tv+İnternet+Telefonumu Kablo TV'ye taşıdım. Ama kurulumdan sonra Halk TV ® ve Karadeniz Bölgesi kanallarının olmadığını gördüm. Yetkililerden ricam bu kanallarında platforma eklenmesinin sağlanması. Aksi durumda müşteri olarak bizi mağdur ve memnuniyetsiz etmiş olacaklar. (13 Şubat 2017 - Zeki)

HALK TV'NİN KABLOLU YAYIN BAŞVURU TARİHLERİ
27.12.2018
24.09.2019
25.10.2019
27.12.2019
29.01.2020
19.03.2020
16.06.2020
07.01.2020
25.02.2021
16.07.2021 ( İki ayrı başvuru)