RTÜK Başkanı üç görevinden birini bıraktı

RTÜK Başkanı üç görevinden birini bıraktı
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ettiği öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün partisinin grup toplantısında,  RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinin yasayla bağdaşmadığını ve bu yanlışın giderilmesi için de mevcut üye İlhan Taşcı’nın istifa istemli dilekçe vereceği bilgisini paylaşarak, “Bu yanlış düzeltilinceye kadar bu uygulamayı sürdüreceği” açıklamasını yapmıştı.

Taşçı, sosyal medya hesabından “CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun bugünkü grup toplantısında dikkat çektiği RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti…” mesajını paylaştı.

Faruk Bildirici: İstifa doğruysa haklılığım ortaya çıkmış olur

İstifa haberinin basına yansımasından sonra Çağdaş Ses’e konuşan Faruk Bildirici, istifa açıklamasını RTÜK Başkanı Şahin'in kendisinden duymak istediğini belirterek, "Kendisinden resmi bir açıklama bekliyorum. Eğer bu istifa doğruysa benim haklılığım ortaya çıkmış olur" diye konuştu.

Faruk Bildirici’nin Üst Kurul toplantısında Ebubekir Şahin’i TÜRKSAT’tan istifa etmeye davet etmiş, ardından da yazılı başvuruda bulunmuştu.

Ebubekir Şahin'den açıklama

TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinden bugün istifa eden Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Twitter'da konuyla ilgili açıklama yaptı.

Şahin, "Başkanlığını yaptığım RTÜK ve TÜRKSAT gibi iki güzide kurumumuzun haksız yere daha fazla yıpratılmaması için tamamen hukuki, vicdani ve ahlaki sınırlar içerisinde görev aldığım TÜRKSAT Yönetim Kurulu Üyeliğinden ayrılıyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." dedi.

Kılıçdaroğlu "Ahlaksızca para alıyor" demişti

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bugün grup toplantısında yaptığı konuşmada Ebubekir Şahin ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Kılıçdaroğlu, "Kendi görev alanıyla ilgili olan bir yere yönetici olarak atanamaz. Bu zat TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğine atanıyor. Yayım iletim yetkisi bulunan ve 06118 sicil numarasıyla kayıtlı bir platform. Doğrudan RTÜK'le ilişkili. Ahlaksızca para alıyor buradan. Orada tarife belirleyip RTÜK'e gelip bunu uyguluyor. Kendisini uyardık, buradan istifa et dedik. Arpalık kadar kuruluş var, git oralardan paranı al" ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler :