RTÜK Başkanı Şahin'in Wushu Federasyonu asbaşkanı olduğu ortaya çıktı

RTÜK Başkanı Şahin'in Wushu Federasyonu asbaşkanı olduğu ortaya çıktı
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, üstlendiği görevlerle yine gündeme geldi. Şahin'in bir süredir adı skandallarla anılan Wushu Federasyonu'nda asbaşkan olarak görev aldığı öğrenildi.

Wushu Federasyonunda yaşanan skandalların ardından, federasyonla ilgili bilinmeyenler bir bir ortaya çıkıyor. 

T24'ün haberine göre, Halkbank Yönetim Kurulu üyeliğine atanması eleştirilen aynı zamanda Basın İlan Kurumu'nda hükümet temsilcisi olarak görev yapan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in federasyonda da asbaşkan olduğu anlaşıldı. Şahin daha önce gelen tepkiler üzerine Türksat Yönetim Kurulu üyeliğinden de istifa etmek zorunda kalmıştı.

Mehmet Zeki Akıncı'nın başkanlık ettiği federasyonun başkanvekili Abdurrahman Akyüz. Federasyonun yönetim kurulunda ise iki isim dikkat çekti. Bu isimlerden biri, SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran’ın kardeşi Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran diğeri de RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin.

Habere göre Duran ile Şahin, Wushu Federasyonu’nda asbaşkan olarak görev yapıyor.

Wushu Federasyonu'nun yakın geçmişte ortaya çıkan skandalları

Mart ayında halktv.com.tr'den Nazlıcan Ermiş, Avrupa Şampiyonu olan Wushu sporcusu Sadık Pehlivan'ın Alevi olduğu ve namaz kılmadığı için Milli Takıma alınmadığını yazmıştı. Wushu Federasyonu Başkanı Abdurrahman Akyüz'ün ‘masraf’ adı altında da şampiyonaya katılan yarışmacılardan ‘6 bin TL’ para aldığı da öğrenilmişti. Aynı zamanda federasyonun kadın sporculara tesettür giyme zorunluluğu kıldığı, giymezlerse şampiyonaya katılamayacaklarının söylendiği ortaya çıktı. 

Geçtiğimiz günlerde BirGün'den Eren Tutel'in haberinde de Wushu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz'ün kızı Elif Akyüz'ün sporcu olarak katıldığı turnuvada kendisinin ve annesinin yer aldığı hakem heyeti kararıyla şampiyon olduğu öğrenilmişti.
 

Etiketler :