RTÜK Başkanı Şahin'den maaş açıklaması

RTÜK Başkanı Şahin'den maaş açıklaması
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in Halkbank Yönetim Kuruluna atanmasının ardından dört ayrı maaş almasının tartışmaları sürüyorken Şahin'den açıklama geldi.

Şahin'in geçtiğimiz günlerde Halk Bank Yönetim Kuruluna atanmış ve dört ayrı yerden maaş aldığı iddia edilmişti. 

Bu olayın yankıları devam ederken Şahin'den açıklama geldi. Şahin açıklamasında 'Bir kurumdaki yönetim kurulu üyeliğim' diyerek Halkbank'ın adını geçirmeden bankadan maaş aldığını kabul etti.

"Hiç bir zaman 4 maaşım olmadı. Kurumumdan aldığım maaşla beraber sadece bir yerden yönetim kurulu maaşı almaktayım. Zaten aksi de kanunen mümkün değildir. Bunu çok iyi bilmelerine rağmen ısrarla maaşım üzerinden manipülasyon yapmaya devam edenlere ekteki açıklamam özelikle duyurulur" diyen Şahin'in açıklaması şöyle;

Gençlerin ruhsal, fiziksel ve ahlaki gelişimine olumlu katkı sunan; kötü alışkanlardan onları uzak tutarak spor yoluyla sağlıklı ve mutlu bir yaşama onları yönlendiren organizasyonlara her zaman destek veririm. 

Bu amaçla tamamen gönüllü olarak ve hiçbir gelir elde etmeksizin fedakarlıkla yürüttüğüm Türkiye Wushu Kung Fu Fedarasyonu üyeliğimin manipüle ederek sanki bu görevden bir gelir elde ediyormuşum gibi gündeme getirilmesini hayret ve esefle takip ediyorum.

Hiçbir zaman, Üst Kurul Başkanlığı ve kısa bir süredir de bir Kurumdaki Yönetim Kurulu Üyeliği dışında başka bir görevden gelirim olmadı, kanunen olamaz da. Topluma faydalı olacağına inandığım bu tür görevlerde her türlü karalamalara karşın iyi niyetle bulunmaya devam edeceğimi buradan bir kez daha halkımızla paylaşıyorum. 

Kurumumuz ve şahsımı yıpratmak için yapılan kötü niyetli yalan haberlere itibar edilmemesi, doğru bilgi için resmi kaynakların takip edilmesi hususu kamuoyuna önemle duyurulur.

Etiketler :