RTÜK Başkan Şahin'den CHP'li Ali Öztunç'a maaş yanıtı 

RTÜK Başkan Şahin'den CHP'li Ali Öztunç'a maaş yanıtı 
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, üç farklı kurumdan toplam 60 bin lira maaş aldığı iddiasıyla ilgili konuştu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, üç farklı kurumdan toplam 60 bin lira maaş aldığı iddiasıyla ilgili konuştu. Şahin, “Maaşım bu yalanın yanından bile geçmez” dedi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin’in üç farklı kurumda görev alarak ayda yaklaşık 60 bin lira maaş aldığını öne sürdü.

Şahin ise söz konusu iddiaya bugün sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yanıt verdi.

Şahin şu ifadeleri kullandı:

"Etik ilkeleri savunacaksınız,dürüstlükten bahsedeceksiniz ama koca bir yalanın ipine sarılarak daha büyük bir yalanı paylaşacaksınız. Yazık!Kendime hiç küçük reis dedirtmedim,bu kimin kompleksidir bilmem.Kendileri bilir maaşım bu yalanın yanından bile geçmez ama çok şükür derim."

 NE OLMUŞTU?

Eski bir RTÜK üyesi ve aynı zamanda CHP vekili olan Öztunç, Meclis’te basın toplantısı düzenleyerek, RTÜK başkanını hedef almıştı.

Şahin’in ‘yasadışı yollarla’ yüksek maaş almanın yanısıra kurum çalışanlarına da mobing yaptığını iddia eden Öztunç, kurum içerisinde Şahin’in kendisine, ‘Küçük Reis’ dedirttiğini öne sürmüştü.

Öztunç, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un bir an önce RTÜK başkanını görevden alması gerektiğini belirtmişti.

CHP’li vekil Meclis’teki toplantısında şöyle konuştu:

“RTÜK üyelerinin özel ve tüzel, devlette, özel şirketlerde görev yapması yasaktır. 6112 sayılı kanunun 38’inci maddesi açıktır. RTÜK üyesi RTÜK üyeliği dışında başka hiçbir yerde görev yapamaz, gelir elde edemez. Ama ne yazık ki şu anki RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Basın İlan Kurulu’nda genel kurul üyesi ve aynı zamanda TÜRKSAT yönetim kurulu üyesi. RTÜK başkanı olarak maaş alıyor, Basın İlan Kurulu’nda genel kurul üyesi olarak 5 bin 300 lira maaş alıyor, TÜRKSAT yönetim kurulu üyesi olarak da 15-20 bin lira maaş alıyor. RTÜK başkanının aylık maaşı 50-60 bin lirayı buluyor.”

TUNCAY ÖZKAN DA GÜNDEME TAŞIDI

CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ise, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Ali Öztunç'un RTÜK Başkanı'nı deşifre ettiğini söylemişti.

Etiketler :