Rönesans Rezidans Davası'nda Kalp Krizi

Rönesans Rezidans Davası'nda Kalp Krizi
Hatay’da 269 kişiye mezar olan Rönesans Rezidans davasında binayı inşa eden şirketin ortaklarından olan tutuklu sanık duruşma sırasında kalp krizi geçirdi.

Hatay'da Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinde yıkılarak 269 kişiye mezar olan Rönesans Rezidans'ın yargılaması devam ediyor.

Davanın bugün Hatay 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmasında şok eden bir gelişme yaşandı. Binayı inşa eden şirketin tutuklu ortaklarından Bülent Seküçoğlu, duruşma sırasında kalp krizi geçirdi ve hastaneye kaldırıldı.

269 KİŞİYE MEZAR OLMUŞTU

Depremin ardından Rönesans Rezidans'ta hayatını kaybedenler arasında Hataysporlu futbolcu Christian Atsu, Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut ve milli hentbolcu Cemal Kütahya da bulunuyordu. Toplamda 269 kişi yaşamını yitirirken, 13 kişi de yaralanmıştı. Bu olayın ardından başlayan yargı süreci büyük bir dikkatle takip ediliyor.

BİR KİŞİ KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYOR

Yıkımın ardından müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun, yapı denetim şirketinin yetkilisi Mehmet Haşim Eraslan, yapı denetim şirketinin müdürü ve şirket ortaklarından Bülent Seküçoğlu ile kontrol elemanı Önder Artun bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak suçundan tutuklanmıştı. Yapı denetim şirketinin yetkililerinden A.K., inşaat teknikeri İ.D. ve şantiye şefi B.M. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Firar eden müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun’un kardeşi ve rezidansın statik proje sorumlusu, şantiye şefi ve şirket ortağı Hüseyin Yalçın Coşkun ise kırmızı bültenle aranıyor.

KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Davanın bugünkü duruşmasında, müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun savunmasını yaptığı sırada, şirket ortaklarından Bülent Seküçoğlu aniden kalp krizi geçirerek yere yığıldı. Duruşma salonunda bulunan sağlık ekipleri, Seküçoğlu'na ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla hastaneye kaldırdı. Yaşanan olay üzerine duruşmaya ara verildi.