Rishi Sunak Kimdir? İngiltere Başbakanı Rishi Sunak Kaç Yaşında ve Kökeni Nereli?

Rishi Sunak Kimdir? İngiltere Başbakanı Rishi Sunak Kaç Yaşında ve Kökeni Nereli?
Liz Truss'un göreve geldikten 44 gün sonra istifa etmesiyle boşalan koltuğa oturan Rishi Sunak, birçok vatandaşın ilgisini çekiyor. "Sunak hangi dinden, nereli, kaç yaşında, evli mi?" Aramaları yükseliyor. Peki, Rishi Sunak Kimdir? İngiltere Başbakanı Müslüman mı? İşte detaylar…

Göreve gelmeden önce Muhafazakar Partinin lideri olan Sunak'ın göçmen politikaları çok tartışılıyor. Göçmenleri Ruanda'ya göndermek istediğini sık sık dile getiren Sunak hakkında "Sunak hangi dinden, nereli, kaç yaşında, evli mi? İngiltere Başbakanı Müslüman mı?" Sorularına yanıt aranıyor. İşte detaylar…

İNGİLTERE BAŞBAKANI RİSHİ SUNAK KİMDİR?

Rishi Sunak 12 mayıs 1980'de doğdu. Şubat 2020-Temmuz 2022 arasında Birleşik Krallık Hazine Şansölyesi olarak görev yaptı.

rishi-sunak-kimdir.jpg

Muhafazakâr Parti üyesi olan Sunak, Temmuz 2019 ile Şubat 2020 tarihleri arasında Hazine Bakanlığı'nda baş sekreterlik yaptı.

2015 genel seçimlerinden beri parlamentoda Richmond (Yorks) milletvekilidir. 2001 ile 2004 yılları arasında Goldman Sachs'ta çalıştı.

Truss'un istifasının ardından Muhafazakar Parti liderliğine gelerek, İngiltere'nin ilk Hint asıllı başbakanı oldu.

İNGİLTERE BAŞBAKANI MÜSLÜMAN MI?

Rishi Sunak bir Hindu'dur. Hinduizm, 1,2 milyardan fazla takipçisiyle dünyanın en büyük üçüncü dinidir. Bu inancın kökleri, Bay Sunak'ın aile mirasının geldiği Hindistan'a dayanmaktadır.

rishi-sunak-kimdir-1.jpg

RİSHİ SUNAK HANGİ DİNDEN, NERELİ, KAÇ YAŞINDA, EVLİ Mİ?

Rishi Sunak, Hindistan'ın en eski dinlerinden Hinduizm'e inanmaktadır. Sunak bir Hindu'dur. 12 Mayıs 1980 tarihinde doğan Sunak, 43 yaşındadır. 2009 yılında Akshata Murty ile evlenen Sunak'ın 2 çocuğu bulunuyor.

Etiketler :