Reza Zarrab'ın Lüks Araçları İçin Şok Eden Vurgun: İcra Müdür Yardımcısına 100 Bin Lira!

Reza Zarrab'ın Lüks Araçları İçin Şok Eden Vurgun: İcra Müdür Yardımcısına 100 Bin Lira!
Reza Zarrab'ın lüks BMW'si de dolandırıcılık şebekesine kurban gitti. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, büyük bir vurgunu ortaya çıkardı. İcra Müdür Yardımcısı her satıştan 100 bin lira aldı. Soruşturma, avukatın dikkati sayesinde derinleşti.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, Yediemin otoparklarındaki lüks araçların satışına yönelik operasyon düzenledi. MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre BMW, Mercedes, Land Rover, Audi gibi markaların da aralarında bulunduğu 67 lüks araç satıldı. Operasyonda gözaltına alınan İstanbul 33'ncü İcra Müdür Yardımcısı Oğuzhan Kapan, tutuklandı.

UYAP ÜZERİNDEN SATIŞ

whatsapp-image-2024-07-13-at-10-ps9w.jpg

Oğuzhan Kapan, sağlık sorunları nedeniyle izinli olduğunu belirtti. Ancak UYAP üzerinden e-imza kullanarak 67 aracın satışını gerçekleştirdi. Araçların satış tarihleri 24-28 Haziran arası ve 1 Temmuz 2024 olarak kaydedildi. Kapan, işlemlerin yapıldığı saatlerde hastanede olduğunu iddia etti.

**AVUKATIN DİKKATİ İLE ORTAYA ÇIKTI**

Lüks araç vurgunu, bir avukatın dikkati sayesinde ortaya çıktı. Rehinli bir aracın rehini kaldırmak isteyen avukat, aracın satıldığını fark etti. İcra memurları dosyayı incelediğinde çok sayıda lüks aracın satıldığını tespit etti. Durumu hemen İcra Müdürü Ayten Durdu'ya bildirdiler.

whatsapp-image-2024-07-13-at-10-b6ud.jpg

HAFTA SONU ADLİYEDE

Savcı, adliyenin güvenlik kamera görüntülerini inceledi. Görüntülerde, Kapan’ın hafta sonunda adliyeye geldiği belirlendi. Kapan’ın her lüks araç satışından 100 bin lira aldığı iddia edildi.

whatsapp-image-2024-07-13-at-10-hrei.jpg