Reza Zarrab'dan Haber Alınamıyor

Reza Zarrab'dan Haber Alınamıyor
İtirafçı olduktan sonra serbest kalan Reza Zarrab, ABD'de kayıplara karıştı. İddiaya göre Zarrab'ın evi satıldı ve kendisine ulaşılamıyor. Avukatlar, Zarrab'ın birden fazla kimliği ve takma adı ihtimalini değerlendiriyor.

Reza Zarrab, 8 Aralık 2017'de ABD'deki Halkbank davasında Türkiye aleyhine ifadeler vermiş ve daha sonra itirafçı olarak tahliye edilmişti. Zarrab, gözlerden uzak bir hayat sürdürmeye başladıktan sonra adını Aaron Goldsmith olarak değiştirmişti.

Zarrab'a, Afganistan ve Suriye'deki terör saldırılarında ölen ya da yaralanan Amerikalı askerler ve aileleri adına 26 Temmuz 2023 tarihinde 151 kişi tarafından New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi'nde tazminat davası açıldı.

reza-zarrab.jpg

YAŞADIĞI YER TESPİT EDİLEMEDİ

VOA'nın haberine göre davacıların avukatları Zarrab'ın ABD'de kayıplara karıştığını iddia etti. Davacıların avukatları yaptıkları açıklamada Sarraf'ın ABD'de yaşadığı yeri tespit edemediklerini ve yaşadığı iddia edilen evin de satılarak el değiştirdiğini tespit ettiklerini aktardı.

reza-zarrab2.webp

'BİRDEN FAZLA KİMLİĞİ OLABİLİR' ŞÜPHESİ

Sarraf'ın birden fazla kimliği ve takma adları olduğu ihtimalini değerlendirdiklerini belirten avukatlar, tuttukları özel dedektiflerin de sonuç alamadığını belirtti.

zarrab.webp

Etiketler :