Erdoğan ve Mehmet Şimşek'e Tehdit Gibi Sözler!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'de değişen ekonomi politikaları ve Batı ülkeleri ile yakınlaşma sürecine ilişkin tehditkar ifadeler kullandı.

Geçtiğimiz yıl yapılan seçimlerin ardından göreve başlayan yeni ekonomi yönetimi, para politikalarında köklü değişikliğe gitmiş ve yeni dönemde ekonominin başına Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek getirilmişti.

Şimşek'in ekonomi modelinde Türkiye'ye Batı ülkelerinden girecek sıcak para girişleri ön plana alınırken, atılan adımların sonucunda uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye'nin kredi notunda olumlu değişiklikler yaparken, Türkiye'nin kredi risk puanında da dikkate değer düşüşler gözlemlenmişti.

Son haftalarda ekonomi göstergelerinde yaşanan değişikliklere bir tepki de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den geldi. Putin, Ukrayna'ya silah desteği sağlayan ülkelere tehditler savurduğu konuşmasında, Türkiye'ye de ekonomi üzerinden yüklendi.

"TÜRK EKONOMİSİNİN KAZANCINDAN ÇOK KAYBI OLUR"

Türkiye'de son günlerde değişen ekonomi modelinin farkında olduklarını belirten Putin, konuya ilişkin "“Türkiye’nin ekonomi yönetimi son zamanlarda Batılı finans kuruluşlarından kredi, yatırım ve hibe almaya odaklanıyor. Bu muhtemelen kötü bir şey değil. Ama eğer bu Rusya ile ticari ve ekonomik ilişkilerin kısıtlanmasından kaynaklanıyorsa, o zaman Türk ekonomisinin kazancından çok kaybı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Putin, Türkiye'ye yönelik sermaye girişinin önkoşullarından birinin Rusya'ya yönelik yaptırımlara katılmak olduğunu belirtirken, Türkiye'nin Batı'ya yaklaşmak için bu doğrultuda adımlar atması halinde ekonomik olarak zarara uğrayacağını iddia etti.