Putin ve Sevgilisi Alina'nın Aşk Yuvası Lüks Yat İstanbul'da Mı?

Putin ve Sevgilisi Alina'nın Aşk Yuvası Lüks Yat İstanbul'da Mı?
Rus muhalif iş insanı, X'ten yaptığı paylaşımda Putin'in 71 metrelik lüks yatının İstanbul'da olduğunu öne sürdü.

Rus muhalif işadamı ve eski oligark Mikhail Borisoviç Hodorkovski, kendi sitesi Dosier Center’da yayınlanan bir haberde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in özel yatı Victoria’nın Türkiye’de onarımda olduğunu iddia etti.

Sosyal medya hesabından iddiayı duyuran Hodorkovski, “Vladimir Putin’in yatını bir NATO ülkesinin donanma tershanesine yanaşmış halde bulduk” ifadelerini kullandı.

putin11.jpg

Bir dönem Rusya’nın en zenginlerinden biri olan eski Rus oligark Mihail Hodorkovski, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in 71 metre uzunluğundaki özel yatı Victoria’nın Türkiye’de olduğunu iddia etti.
Hodorkovski’nin kendi sitesi Dossier Center’da yayımlanan haberi Medyascope Türkçeleştirdi.

putin-yat.jpg

Habere göre Rusya lideri Vladimir Putin’in kişisel filosunun amiral gemisi olan 71 metrelik Victoria isimli yatı, bir ay önce Rusya’nın Soçi Limanı’ndan ayrılarak onarım için İstanbul-Tuzla’ya doğru yola çıktı.
Dossier ekibi Victoria yatını, gövdesindeki “V” harfinden tanımlayarak buldu. Bu harf, Putin’in Ukrayna’ya gönderdiği savaş silahlarının pek çoğunda var.

putin-yat1.jpg

Haberde, Victoria’nın 21 Ekim’de Soçi’den ayrıldığı ve iki gün sonra Tuzla’ya demirlediği bilgisi yer alıyor. 25 Ekim’de rıhtıma taşınan yat, tüm sinyallerini kapattı. Bu yüzden gemi izleme sitesi MarineTraffic’te şu anki lokasyonuna dair bir bilgi gözükmüyor.

Putin ve Kabaeva’ya ait olduğu öne sürülen lüks teknenin 71 metre uzunluğunda olduğu ve yaklaşık 50 milyon dolar değerinde olduğu belirtildi. Putin ile Kabaeva’nın aşk yaşadığı ve çiftin çocuk sahibi olduğu iddiaları son yıllarda sık sık gündeme geldi.

Etiketler :