PSAKD: Alevileri demokrasiden koparamayacaksınız

PSAKD: Alevileri demokrasiden koparamayacaksınız
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Nisan'da çocuklara dağıtılan kitapçıkta Alevi Dede'sinin yer alması bazı kesimlerce tepkiye yol açtı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi ise konuya dair basın açıklaması yayımladı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'nin yaptığı açıklama şu şekilde;

Gün geçmiyor ki bizim ve kimliğimizin üzerinden birileri kendini var etmesin.Bu günlerde yine birileri sözde Alevi kimliğini savunmak adına İstanbul Büyük Şehir belediyesinin 23 Nisan dolayısı ile dağıttığı kitapcık üzerinden adeta fırtına koparmaktadır. Cambaza bak kurnazlığı ile bir taraftan iktidara göz kırpılmakta bir yandan ise Alevi kimliğini ''makul'' bir kalıba sokma çabası gösterilmektedir. Bahsi geçen kitapçıktaki temsili resimde adeta Alevilik görünür kılınmıştır.Bu, İBB'nin iyi niyetli bir çalışmasıdır. Yıllarca bizi yok sayan,Madımak davasında,sözde zaman aşımı için ''hayırlı olsun'' diyen zihniyete,yine Madımak katilinin serbest bırakılmasına karşı bir söz etmeyenler,bu gün bir tas su da fırtına kopartıp iktidara şirin görünmek istiyor. Demokrasi,Laiklik ve parlamenter Cumhuriyet  taraftarı belediyelerin özellikle son yerel seçimlerden sonra Alevilere ve kurumlarımıza olan pozitif ve iyi niyetli yaklaşımlarını biliyoruz.Zira Aleviler, kimin hınzır paşalık yaptığının bilincindedir.

Bizim tarihimiz demokrasiye verdiğimiz destek ve emeklerle doludur.Alevilerin demokrat belediyeler ile arasında,seviyeli ve eşit taraflar olarak kurduğu ilişkilerin bozulmasına izin vermeyeceğiz. Şunu açıkca belirtelim ki, son seçimlerde çağdaş,eşitlikçi,demokrasi yanlısı belediyelerin kazanılması için tavrımız gayet net olmuştu. Bu gün de tavrımızda bir değişiklik olmadığı gibi yerel yönetimlerin devamı için desteğimiz sürecektir.

Alevileri görmesi gereken devletin kendisi olmalıyken bunu sadece HDP ve CHP'li belediyelerin yapıyor olmasından neden rahatsızlık duyulmaktadır. Kimliğimize karşı bir saldırı yada hakaret varsa kim olduğuna bakmadan gerekli tavrı almasını da bilen bir halkız. Bu bağlamda diyoruz ki;

İBB'nin çalışmasını bahane ederek iktidara göz kırpmak samimiyetsizliktir.

Alevileri demokrasiden ve laiklikten koparamayacaksınız.

Etiketler :