Promosyon anlaşmazlığında bir ilk: Bingöl İl Özel İdaresi anlaşmayı feshetti

Promosyon anlaşmazlığında bir ilk: Bingöl İl Özel İdaresi anlaşmayı feshetti
Enflasyonun artmasıyla birlikte bankaların verdikleri promosyonlar da arttı. Sendikalar çalışanların promosyon rakamının yükselmesini isterken Bingöl İl Özel İdaresi, güncellemeyi kabul etmeyen bankayla anlaşmasını feshetti.

Enflasyonun yüzde 80’e yaklaşmasıyla bankaların emeklilere verdikleri promosyon rakamı 7 bin liranın üzerine çıktı. Sendikalar ve konfederasyonlardan çalışanlar için de güncel olmayan sözleşmelerin yenilenmesi talebi yükseldi.

Promosyon güncellensin talebi

Memur Sen de yaptığı son açıklamada "Geçmiş dönemlerde yapılan promosyon sözleşmeleri; bazı kurumlarda yapılan yeni promosyon sözleşmeleri ile uyumlu hale getirilerek güncellenmeli, ekonomik koşullar ve enflasyon durumu gözetilmeli, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri kamu görevlilerinin hakkını ve hukukunu koruyacak şekilde harekete geçerek sendika temsilcileri ve bankalar ile tekrar bir araya gelmeli, değişen durum ve şartları dikkate alarak promosyon tutarlarını revize etmelidir" dedi.

Bingöl İl Özel İdaresi bankayla promosyon sözleşmesini feshetti

Gazetememur'un haberine göre; Bingöl İl Özel İdaresi, anlaşma yaptığı bankadan promosyon sözleşmesinin güncellenmesini talep etti. Talep uygun görülmeyince promosyon sözleşmesini feshetti. İl Özel İdaresi fesih sonrasında yeniden ihaleye çıktı ve her bir çalışan için 23 bin 875 TL'lik promosyon anlaşması yaptı.