Prof. Dr. Veysel Ulusoy: ENAG Hakkındaki Doktora Tezi Engellendi

Prof. Dr. Veysel Ulusoy: ENAG Hakkındaki Doktora Tezi Engellendi
Enflasyon verilerini TÜİK'ten yüksek açıklayarak şimşekleri üzerine çeken bağımsız enflasyon araştırma grubu ENAG hakkındaki doktora tezinin savunmasının, üniversite tarafından engellendiği iddia edildi.

ENAG'ın kurucusu Prof. Dr. Veysel Ulusoy, Yeditepe Üniversitesi'nde Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) hakkında hazırlanan doktora tezi savunmasının rektör tarafından engellendiğini duyurdu. Ulusoy, "Özetle, rektörlük emeğimizi, tezimizi ve daha önemlisi kamuoyuna mal olmuş ürünümüzü çaldı" dedi.

tuit-enag1.jpg

Prof. Dr. Ulusoy, ENAG ile ilgili hazırlanan doktora tezinin savunmasının nasıl engellendiğini sosyal medya hesabından paylaştı. Ulusoy, "ENAG tezi Yeditepe Üniversitesi'nde bir doktora tezi olarak ele alındı. Tez tamamlandı ve savunma için gerekli tüm işlemler tamamlandı. Ancak, rektörlük ve muhtemelen daha üst düzeylerle işbirliği yapılarak savunma engellendi. Sosyal Bilimler Enstitüsü yöneticileri, tezin savunulması gerektiğini vurgulamalarına rağmen rektörlüğün ısrarı ve baskısı nedeniyle istifa etmek zorunda kaldılar" şeklinde açıklamalarda bulundu.

tuik-enag.jpg

Ulusoy, ülkedeki tüm kurumların verilerini kullanarak sözleşme yaptığını ve fiyat belirlediğini belirterek, "Grubumuz baskı altında kalıyor, üyeleri işlerinden oluyor, tezler ellerinden alınıyor. Ancak, sessiz kalmayacağız!" ifadelerini kullandı.

Etiketler :