Prof. Dr. Tevfik Özlü: Salgınla mücaledemiz belki de 2021 ortalarına kadar sürebilir

Prof. Dr. Tevfik Özlü: Salgınla mücaledemiz belki de 2021 ortalarına kadar sürebilir
Sağlık Bakanlığı Coronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, coronavirüs salgınına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Özlü, "Salgınla mücadelemiz belki de 2021 ortalarına kadar sürebilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine toplantısı ardından açıkladığı normalleşme planının yankıları devam ediyor.

Salgına ilişkin 3 ay sürecek ‘normalleşme’ takvimini açıklayan Erdoğan, 11 Mayısta birçok işletmenin faaliyete geri başlayacağını duyurmuştu.

Normalleşme planına ilişkin Gazete Duvar'dan Müzeyyen Yüce'ye konuşan Özlü şöyle dedi;

"Normalleşmeyi konuşmak için daha uygun bir ortama doğru gidiyoruz. Hayat, bir şekilde normale dönmek zorunda, evde oturarak normalleşemeyiz. Virüsü artık tanıyoruz; onunla baş edebileceğimizi gördük. Dolayısıyla şimdi virüsten hayatımızı geri almaya çalışıyoruz. Virüs yok olmadı; bizi tehdit etmeye devam edecek. Salgınla mücadelemiz belki de 2021 ortalarına kadar sürebilir. Bundan sonraki yaşantımız eskisi gibi olmayacak: Yeni normlarımız, yaşam biçimimiz olacak. Çok panik yapmaya gerek yok, işler fena gitmiyor. Virüs ile yaşamayı öğreneceğiz; ama ikinci bir dalganın oluşmaması için de gerekli özen gösterilip, dikkat edilmesi gerekiyor"

Bilim Kurulu’nun tüm sektörlerde geçerli olacak 4 tavsiyesi olduğuna dikkati çeken Özlü, bunları şöyle sıraladı:

1-Yeni yaşantımızda tüm sektörlerde bir iki metrelik sosyal mesafeyi koruyacak şekilde normale geçiş yapmamız lazım.

2-Sosyal alanlarda maske kullanımı devam edecek.

3-El hijyeni konusu hepimiz için önemini koruyacak.

4-Bir diğeri ise dezenfeksiyon önemli olacak.

Bunlara dikkat edildiği sürece önemli bir sorun yaşanmadan normalleşme sürecinin işletilebileceğini öe süren Özlü “Bunlar yapıldığı takdirde olumlu senaryo olarak 3 ay içerisinde normale dönüş yaşanır. Olumsuz senaryoya bakıldığında ikinci bir dalga gelmemesi için dikkat edilmesi gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Etiketler :