Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul Depremi Uyarısı! Kuzeyindekiler Kendilerini Hazırlasın, Orada Sağlam Ev Kalmayacak

Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul Depremi Uyarısı! Kuzeyindekiler Kendilerini Hazırlasın, Orada Sağlam Ev Kalmayacak
Prof. Dr. Naci Görür'ün Sabah gazetesi yazarı Yüksel Aytuğ'la komşu olduğu ortaya çıktı. Aytuğ'un köşesindeki bilgilere göre Prof. Görür, İstanbul'da en çok hasar görecek bölgeyi açıkladı. Naci Görür önceki gün de Silivri için uyarmıştı.

Sabah Gazetesi yazarlarından Yüksel Aytuğ bugünkü köşesinde 'Naci Görür’den çok önemli deprem tahmini' başlıklı yazısını yayımladı.

Kahramanmaraş depremlerinin ardından gözler büyük İstanbul depremine çevrildi. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, kent ve nüfus yoğunluğundan dolayı anormal bir yıkım olacağını belirtirken 8 şiddetinde bir deprem olabileceğini söyledi. Görür açıklamasında en çok hasar alacak ilçeleri de açıkladı.

istanbul10.jpg

İstanbul depremi hakkında sık sık uyarılarda bulunan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür son açıklamalarıyla korkuttu. Deprem uyarıları ile pek çok kişinin yakından tanıdığı Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'da 8 şiddetinde bir deprem beklendiğini söyledi.

Yüksel Aytuğ'un köşesinde yer alan ifadeler şöyle; Prof. Dr. Naci Görür'ün İstanbul depremi hakkındaki tespit ve öngörüleri:

naci-gorur2.jpg

"İstanbul'u, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçen hayali bir yatay çizgiyle kuzey ve güney olarak iki bölgeye ayırın. 8 şiddetinde beklenen İstanbul depreminde şehrin güney bölümü büyük hasar alacak.

Kuzey bölümünde ise büyük bir yıkım gerçekleşmeyecek. Bu nedenle kuzeydekiler kendilerini güneydekilere yardım etmek için hazırlasınlar. Şehrin kuzeyinde oturanlar 1999 depremini nasıl geçirdilerse aynısını hissedecekler. Sadece Sarıyer'in merkezi dışında. Orada sağlam ev kalmayacak."

naci-gorur.jpg

“SİLİVRİ’DE 8 ŞİDDETİNDE DEPREM BEKLENİYOR"

Gazeteduvar'daki habere göre ise “Depremin şiddeti binaya, yapıya ve binanın gücüne de bağlıdır” diyen Prof. Dr. Görür, “Silivri’de 8 şiddetinde deprem bekleniyor. 8 şiddetinde ki bir deprem küçük değildir. Eğer, yüksek binalar yaparsanız, o binaların ara kesiti olan temelle zemin arasındaki ilişkiyi iyi sağlayamazsanız, iyi mühendislik hizmeti vermezseniz iyi malzeme kullanmazsanız iyi planlama yapmazsanız Silivri’de evler zor ayakta kalır” ifadelerini kullandı.