Prof. Dr. Kadıoğlu 9 Şehit Verdiğimiz Hain Saldırıdaki Detaya Dikkat Çekti

Prof. Dr. Kadıoğlu 9 Şehit Verdiğimiz Hain Saldırıdaki Detaya Dikkat Çekti
Türkiye 9 şehidine ağlıyor, binlerce kişi sosyal medya hesabından şehitlerimiz için yorum yapıyor. O isimlerden biri de iklim bilimci Prof. Dr. Kadıoğlu. Prof. Dr. Kadıoğlu bölgedeki hava şartlarına dikkat çekti.

9 askerimizi şehit verdiğimiz hain saldırının ardından bölgedeki hava durumunu paylaşan Afet Yönetimi uzmanı Prof. Dr. Kadıoğlu, "Yine görüş mesafesinin düşük olduğu bir anda şehit verdik" diyerek bu gibi durumlar için acilen yeni stratejiler geliştirilmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Aralık ayında Kuzey Irak'taki Pençe Kilit harekat bölgesinde 12 şehit verdiğimiz acı olayın ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri bir kez daha büyük bir kayıp yaşadı.

Saldırının gerçekleştiği andaki yağışlı ve kapalı hava koşulları, görüş mesafesinin düşük olması nedeniyle operasyonların zorlaştığı bir döneme işaret ediyor.

Afet Yönetimi Ana Bilim Dalı uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu sosyal medya hesabından önemli bir uyarıda bulundu.

Bölgedeki hava durumu haritasını paylaşan Prof. Kadıoğlu, "Yine yağışlı, kapalı ve görüş mesafesinin düşük olduğu bir anda şehit verdik. Böyle havalar için acilen yeni stratejiler geliştirmemiz gerekiyor…" şeklinde bir paylaşım yaptı.

Etiketler :