Prof. Dr. Ceyhan'dan 'tatil' uyarısı

Prof. Dr. Ceyhan'dan 'tatil' uyarısı
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, okulların açılacağı tarihe dikkat çekti. Tatil dönüşü virüs taşıyıcılarının olacağını belirten Ceyhan, uyarılarda bulundu.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan okulların açılacağı tarih olan 31 Ağustos ile ilgili koronavirüs uyarılarında bulundu.

Çocukların maske takması zor

Ceyhan, Türkiye’nin bugünkü virüs yükü ile okulların açılacağı döneme girmesi durumunda okula giden öğrenciler, öğretmenler ve diğer personellerin arasında virüs taşıyıcıları olacağını ifade etti. “Burada başka önleyici yöntem yok, mutlaka maske ve sosyal mesafe olması lazım” diyen Ceyhan, okullarda yaş aşağı doğru indikçe çocukların maske takmasının zorluğuna da dikkat çekti.

Sekiz saat boyunca maske takılamayacağını söyleyen Ceyhan, çocukların teneffüslerde yanlarında kimse olmadan havalanmalarının sağlanması gerektiğini ifade etti.

Okulların açılışının ertelenmesi çözüm değil

Okullar ertelenmesinin soruna çözüm olmayacağını ileri süren Ceyhan, “Okulları belli bir tarihe erteleseniz o tarihte durumun daha iyi olacağına dair garanti veremiyorsunuz.” diye konuştu.

Derslerin bir kısmının internet üzerinden yapılabileceği önerisini sunan Ceyhan, “Yoğunluk mutlaka azaltılmalı. Okulun yarı süresi boşaltılırsa geri kalan yarı süresi de ikiye bölünerek 40 kişilik sınıflarda 20’şer 20’şer gibi o mesafenin mümkün olduğu kadar sağlanmasına çalışmak lazım. Hatta yarım yarım değil de 3'te 1'i okulda yapılacak şekilde yaparsanız; çünkü tamamen online ders için eğitimcilerin fikirlerini takip ediyorum, çok olumlu bakmıyorlar.” dedi. Okulların yarım gün yapılmasının ise küçük öğrencilerin o yarım günde nereye gidecekleri konusunda problem oluşturabileceğini ifade etti.

Etiketler :