Prof. Dr. Ahmet Ercan ve Naci Görür'den Malatya Depremi Sonrası Korkutan Açıklama! Aktif Bir Fay Var

Prof. Dr. Ahmet Ercan ve Naci Görür'den Malatya Depremi Sonrası Korkutan Açıklama! Aktif Bir Fay Var
İki gün üst üste Malatya'da meydana gelen depremlerden sonra Prof. Dr. Ahmet Ercan depremlerin iki, üç yılda daha devam edeceğini söyledi...

Türkiye'yi yasa boğan 7,7 ve 7,6'lık Kahramanmaraş merkezli, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Hatay, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da büyük yıkımlara neden olan depremlerden sonra geniş bir bölgede sismik hareketlilik devam ediyor.

Bağımsız depremlerle beraber, o topoğrafyada artçı depremlerde azalan bir ivmeyle devam ediyor.

Deprem Bilimci Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan bugün meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki Malatya depremini yorumladı.

Ercan şunları kaydetti:

"28 Aralık 2024 12.34'de Malatya Yeşilyurt'ta 5 km derinde olan M4,7 büyüklüğünde olan deprem artçı depremdir. Daha büyük bir depremin öncüsü değildir. Bu boyutta depremler 2, 3 yıl sürecektir."

NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA

Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür Malatya depremine ilişkin açıklamalarda bulundu.

gccdexyw4aaka6h.jpg

Görür şunları kaydetti:

"Malatya Görgü- Yeşilyurt’ta 4,7 deprem oldu. Mevcut MTA canlı fay haritasında bir yüzey kırığı gözükmemesine rağmen ben burada son aylardaki depremleri yerine koydum. Sanıyorum burada Malatya-Yeşilyurt-Görgü/Seyituşağı- Doğanşehir arasında aktif bir fay var (Şekil). Bu fay Malatya Fayına paralel. Belkide Doğanşehir Fayı bu alanlara uzanıyor. Geçmiş olsun"