POS Cihazları Üzerinden Kara Para Aklama: 12 Kişi Gözaltında

POS Cihazları Üzerinden Kara Para Aklama: 12 Kişi Gözaltında
İstanbul merkezli 3 ilde düzenlenen kara para aklama operasyonunda 12 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli üç ilde eş zamanlı operasyon düzenleyerek kara para aklama iddialarına yönelik 12 şüpheliyi gözaltına aldı.

20 Ocak'ta Fatih'teki iki iş yerinde gerçekleştirilen operasyonda, "Dubai post makinesiyle para çekilmesi" ve "kara para aklanması" iddialarıyla bağlantılı olarak 8 şüpheli yakalanmıştı. Bu soruşturma kapsamında incelemelerini derinleştiren ekipler, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) hazırladığı rapor doğrultusunda, yurt içinde faaliyet gösteren şirketlere ait POS cihazları üzerinden kuyumculuk faaliyeti izlenimi verilerek yaklaşık 15 milyar lira çekim yapıldığını tespit etti.

Örgütlü olarak izinsiz ödeme hizmeti faaliyetinde bulunduğu, "5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'na muhalefet" ettiği ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarını işledikleri iddia edilen 12 şüpheli, İstanbul merkezli Tekirdağ ve Nevşehir'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda 26 Haziran'da yakalandı.

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda yabancı ülkeye ait banka kartı, ziynet eşyası, dijital materyal, 148 bin 700 lira ve 465 dolara el konuldu. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.