Pompeo'dan Türkiye'ye 'coronavirüs' teşekkürü: Amerikan şirketlerine yardımcı oluyorlar

Pompeo'dan Türkiye'ye 'coronavirüs' teşekkürü: Amerikan şirketlerine yardımcı oluyorlar
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri olan ABD'ye gönderdiği tıbbi yardım için Türkiye'ye teşekkür etti.

ABD Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, ABD firmalarının Covid-19 ile mücadelede 'büyük işler' yaptığı ifade edilirken Ford'un solunum cihazı üretimini artırdığı kaydedildi. Elçilik, "Bu konuda gösterdiği kolaylıktan dolayı NATO müttefikimiz Türkiye'ye teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD Büyükelçiliğinin açıklamasını alıntılayarak Twitter'dan yaptığı açıklamada, "NATO müttefikimiz Türkiye'ye minnettarız. Türkiye'nin destekleri, dünyanın dört bir tarafında Covid-19 ile mücadelede iyi işler çıkaran Amerikan şirketlerine yardımcı oluyor. Bu durumu beraber atlatacak ve hiç olmadığı kadar güçlü çıkacağız." ifadelerini kullandı.

"Sağlıkçılarımızın korunması için bu hafta iki kez yaptığı bağışlar için teşekkür ederim"

Temsilciler Meclisi Türk Dostluk Grubu üyesi olan Steve Chabot da benzer bir açıklama yaparak, "Türkiye'nin Covid-19 ile mücadelede ön saflarımızda görev yapan sağlıkçılarımızın korunması için bu hafta iki kez yaptığı bağışlar için teşekkür ederim. Cömertliğin için teşekkürler Türkiye." dedi. 

Etiketler :