Pervin Buldan'dan Tansu Çiller'e Zehir Zemberek Başsağlığı Mesajı

Pervin Buldan'dan Tansu Çiller'e Zehir Zemberek Başsağlığı Mesajı
Pervin Buldan, Tansu Çiller'in eşi Özel Uçuran Çiller'in ölümüne ilişkin konuştu: "Senin eşin yatağında öldü bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle"

Tansu Çiller'in başbakanlığı döneminde eşini faili meçhul bir cinayetle kaybeden eski HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Özer Uçuran Çiller'in ölümüyle ilgili Tansu Çiller'e seslendi.

"SENİN EŞİN YATAĞINDA ÖLDÜ..."

Buldan, X'te yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

"Ne kadar manidar değil mi Tansu Çiller? Bugün 1 Haziran. 3 Haziran yani iki gün sonra Savaş Buldan, Adnan Yıldırım ve Hacı Karay’ın 30. Katledilme yıldönümleri. Senin eşin yatağında öldü bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle."

Ne olmuştu?

Dönemin Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Tansu Çiller, başbakanlığı döneminde ellerinde PKK'ya yardım eden Kürt iş insanlarının olduğu bir liste olduğunu söylemişti. 3 yılda yaklaşık 19 Kürt iş insanı faili meçhul cinayetlerle öldürüldü.

Söz konusu dönemde Pervin Buldan'ın eşi Savaş Buldan, Hakkarili Hacı Karay ve Diyarbakırlı iş insanı Adnan Yıldırım 2 Haziran 1994'te İstanbul'da kaçırılmış, cesetleri de iki gün sonra Bolu'da bulunmuştu. Otopsi raporlarına göre, üçü de işkence ile öldürüldü.

Kaynak:halktv.com.tr