Pence ve Erdoğan görüşmesi 1 saat 40 dakika sürdü

Pence ve Erdoğan görüşmesi 1 saat 40 dakika sürdü
Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in görüşmesi, Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşti. Görüşme 1 saat 40 dakika sürdü.

Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Ankara-Washington hattında ipler gerilmişken, Türkiye ABD'den üst düzey isimleri ağırlıyor.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise, bugün Ankara'ya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Pence ve Pompeo'yu kabulü saat 15.40 sıralarında başladı. Görüşmenin 14:30'da başlaması planlanmıştı.

Görüşmede Barış Pınarı Harekatı, harekat kapsamında bundan sonra atılacak adımlar, güvenli bölge planı ve ABD'nin yaptırım kararları gibi önemli başlıkların ele alınması bekleniyor.

Saat 14:30'da başlaması planlanan ancak daha sonra 15:00'a ertelenen görüşme, 15:42'de başladı ve 1 saat 40 dakika sürdü. 

Beştepe'deki görüşmede Barış Pınarı Harekatı, harekat kapsamında bundan sonra atılacak adımlar, güvenli bölge planı ve ABD'nin yaptırım kararları gibi önemli başlıkların ele alındığı belirtildi.

​Erdoğan ile Pence'in ardından heyetlerarası görüşmelere geçildi.

Beştepe'deki görüşmede Barış Pınarı Harekatı, harekat kapsamında bundan sonra atılacak adımlar, güvenli bölge planı ve ABD'nin yaptırım kararları gibi önemli başlıkların ele alındığı belirtildi.

BEŞTEPE'DEKİ TEMASLARDA HEYETLERARASI GÖRÜŞMELERE GEÇİLDİ​

Erdoğan ile Pence'in ardından heyetlerarası görüşmelere geçildi. Heyetlerarası görüşmede Türk heyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan oluştu. ABD heyetinde ise ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in bulunduğu belirtildi.

Etiketler :