Palu ailesi ile ilgili haberlere yayın yasağı

Palu ailesi ile ilgili haberlere yayın yasağı
Başsavcı Habib Korkmaz imzalı açıklamada, bir televizyon kanalında  yayınlanan programa konu “Palu Ailesi Olayı” hakkında basın yayın organlarında farklı değerlendirmelerin yapılması nedeniyle kamuoyunun doğru şekilde  bilgilendirilmesi...

Başsavcı Habib Korkmaz imzalı açıklamada, bir televizyon kanalında  yayınlanan programa konu “Palu Ailesi Olayı” hakkında basın yayın organlarında farklı değerlendirmelerin yapılması nedeniyle kamuoyunun doğru şekilde  bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılması gerektiği belirtildi.

Meryem Tahmaz’ın kızı Melike Tahmaz ile ilgili soruşturmanın ayrılarak Karasu Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiği bilgisine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi.

“Kayıp Meryem hakkında yürütülen soruşturmanın delil elde edilememesi  sebebiyle 2014 yılında takipsizlik kararıyla sonuçlandırıldığı anlaşılmıştır.  Kayıp Meryem’in ‘Müge Anlı ile Tatlı Sert’ isimli programda gündeme gelmesi  üzerine bir izleyicinin ‘Kayıp Meryem’in ailesiyle eniştesinin aracında kaldığı  dönemde, Meryem’i bir ağaca bağlanmış şekilde gördüğünü’ belirtmesi sebebiyle  Körfez Cumhuriyet Başsavcılığımızca takipsizlik kararı kaldırılarak yeniden  soruşturma başlatılmıştır. Televizyon programındaki beyanlar delil kabul edilerek  9 Ocak 2019 tarihinde kasten adam öldürme ve bu suça yardım suçlarından  şüpheliler Emine U., Harun P., Ayşe P., İsa P., Hava P., Fatih P. ile kasten adam  öldürme ve cinsel istismar suçlarından şüpheli Tuncay U. gözaltına alınmıştır.”

Kayıp Meryem’in cesedinin bulunabileceği yerlerde yapılan kazı çalışmalarından sonuç alınamadığı anımsatılan açıklamada, soruşturmanın devam  ettiği ve gerekli görülmesi halinde kamuoyunun bilgilendirileceği belirtildi.

YAYIN YASAĞI KARARI

Körfez Cumhuriyeti Başsavcılığı’nın talebi ile Kocaeli Sulh ve Ceza Hakimliği tarafından soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi amacıyla olayla ilgili yazılı, görsel ve sosyal medyada ile internet ortamında faaliyet gösteren medya kuruluşlarının konu ile ilgili her türlü haber, röportaj, eleştiri ve benzeri yayınları yapmasının yasaklanmasına karar verildi.

İlgili Haberler
Etiketler :