Öztrak: TÜİK’in makyajlı rakamlarına göre bile durum felaket

Öztrak:  TÜİK’in makyajlı rakamlarına göre bile durum felaket
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, TÜİK tarafından açıklanan mart ayı enflasyon rakamlarına ilişkin "Zulüm zam olup milletimizin başına yağmış. TÜİK’in makyajlı rakamlarına göre bile durum felaket" dedi.

 Öztrak, "Mart’ta 12 aylık enflasyon yüzde 16,2 olmuş. Bu, 2019’dan bu yana gerçekleşen en yüksek 12 aylık mart ayı enflasyonu" diye konuştu. 

Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Enflasyon Araştırma Grubu’nun rakamlarına göre Mart ayında enflasyonun TÜİK’in açıkladığının üç katı olduğuna dikkat çekerek, "Enflasyonu düşük göstererek, emekliye hak ettiği aylığı, memura ve işçiye hak ettiği ücreti vermemek zulümdür" ifadelerini kullandı. 

"Milletten gerçek enflasyonu saklayarak da zulmediyorlar" 

CHP Sözcüsü Öztrak, şöyle konuştu:

"Bu sabah, mart ayı enflasyon rakamları açıklandı. Zulüm zam olup milletimizin başına yağmış. TÜİK’in makyajlı rakamlarına göre bile durum felaket. Mart ayında enflasyon yüzde 1,1 artmış. Yılın ilk üç ayında gerçekleşen enflasyon ise yüzde 3,7. Martta 12 aylık enflasyon yüzde 16,2 olmuş. Bu, 2019’dan bu yana gerçekleşen en yüksek 12 aylık mart ayı enflasyonu.

Son bir yılda, benzinli otomobil yüzde 110, televizyon yüzde 89, dizel otomobil yüzde 86, bulaşık makinesi yüzde 68 zam görmüş. TL’deki değer kaybı bu ürünlerin fiyatını uçurmuş. Mutfaktaki yangın da korkunç. Son bir yılda, yumurta yüzde 64, ayçiçek yağı yüzde 60, mısırözü yağı yüzde 55, mercimek yüzde 45, tavuk eti yüzde 44 zam görmüş. Bunlar da TÜİK ’in makyajlı rakamları. Pazardaki, marketteki yangın daha da büyük. Son bir ayda Türk Lirasındaki değer kaybının daha da hızlandığını düşünürsek önümüzdeki aylar da milletimizin sırtına yüklenecek zam yağmurunun daha da şiddetleneceği anlaşılıyor. Ama şahsım hükümetinin zulmü, sadece zamla da bitmiyor. Bunlar, milletten gerçek enflasyonu saklayarak da zulmediyorlar.

Enflasyon Araştırma Grubu’nun rakamlarına göre mart ayında enflasyon, TÜİK’in açıkladığının üç katı. Martta gerçekleşen enflasyon yüzde 3,4. İlk üç ayda gerçekleşen enflasyon ise yüzde 8,4. Enflasyonu düşük göstererek, emekliye hak ettiği aylığı, memura ve işçiye hak ettiği ücreti vermemek zulümdür."

Etiketler :