Özlem Türeci'yi, 'Uğur Bey'in eşi' olarak niteleyen Erdoğan'a tepki yağdı

Özlem Türeci'yi, 'Uğur Bey'in eşi' olarak niteleyen Erdoğan'a tepki yağdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, BioNTech şirketinin kurucu ortağı, bilim insanı Dr. Özlem Türeci’yi 'Uğur Şahin’in eşi' olarak nitelendirmesi büyük tepkiye yol açtı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Diyarbakır ziyareti sırasında gazetecilere açıklama yaparken, dünyada koronavirüse karşı mRNA bazlı ilk aşıyı bulan BioNTech şirketinin kurucu ortağı, bilim insanı Dr. Özlem Türeci'nin adını anmadan, 'Uğur Şahin ve eşi' ifadesini kullanması sosyal medyada büyük tepki topladı.

Erdoğan'a  'Uğur Şahin ve eşi' ifadelerinden sonra şu tepkiler geldi: 

"'Uğur Şahin ve eşi' değil, Uğur Şahin ve Özlem Türeci"

Kadın Meclisleri: “Uğur Şahin ve eşi” değil, Uğur Şahin ve Özlem Türeci. Kadınlar eş veya ailenin bir üyesi değil, toplumda eşit bireylerdir. Siz kadınların eşit ve özgür olduğunu kabul edeceksiniz, haklarımızı alacağız.

“Uğur Şahin ve eşi” değil, Uğur Şahin ve Özlem Türeci. Kadınlar eş veya ailenin bir üyesi değil, toplumda eşit bireylerdir. Siz kadınların eşit ve özgür olduğunu kabul edeceksiniz, haklarımızı alacağız.

 

'Erdoğan ve bu zihniyet için kadının ismi yok'

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer: "Ve eşi"... Erdoğan ve bu zihniyet için kadının ismi yok. Ancak birilerinin eşi olarak tanımlanabiliriz. Kadın Eylem Planı'nı siz önce kafanızda başlatın derim. Kendisinin bir adı var, Dr. Özlem Türeci. Bir bilim insanı, akademisyen, immünolog ve BioNtech'in kurucu ortağı."

 

DEVA Partisi lideri Ali Babacan: 'Emine Hanım'ın eşi konuştu'

'Sayın Erdoğan yine malum zihniyetini dışa vurmuş'

İYİ Parti: "Sayın Erdoğan yine malum zihniyetini dışa vurmuş. Kendisi Uğur Bey ve eşini misafir ededursun, Bizler, milletçe gurur duyduğumuz Özlem Türeci ve Uğur Şahin hocalarımızı dört gözle bekliyoruz..."

 

Yazar Yekta Kopan: Özlem Türeci, Özlem Türeci, Özlem Türeci 

 

 

Etiketler :