Özkoç, soykırımı kabul ederek özür dileyen AKP'li başkanı açıkladı

Özkoç, soykırımı kabul ederek özür dileyen AKP'li başkanı açıkladı
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM'de basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. 

Özkoç, "Doğu Akdeniz'deki haklarımızla ilgili komşularımızla siyasi ilişkimizi derhal düzeltmemiz gerektiğine dair uyarılar yapılırken AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bu konulara kulak tıkamıştır." dedi. 

Özkoç'un satırbaşları şöyle oldu: 

Diplomatik ilişkilerde gerilim 

Mısır ile olan ilişkilerimizin düzeltilmesi diplomasi ilişkilerimizin bir an önce en üst seviye çıkartılması Doğu Akdeniz konusunda çok önemliyken o ihvan politikasının peşinden koşmuş, "Orada bir diktatör var biz onunla ilişkiye girmeyeceğiz" demiştir. Bugün TBMM Başkanı Libya ile Mısır'la Dostluk Kurulu kurulması ile ilgili bir önergeyi Meclis'e göndermektedir. Hangi siyasetinizde ciddisiniz? Ne oldu ihvan hareketinize? Mısır'daki başkan değişti de bu noktaya geldiniz yoksa Doğu Akdeniz'deki çıkarlarımız artık tamamen bitme noktasına geldi de aklınıza mı dank etti? Bu karar diz dövme kararıdır. Alınan kararlar devlet ciddiyetinden uzak.

Erdoğan'ın Biden açıklaması

Herkes bir aslan kükremesi bekliyordu. Hani yoksula, mağdura, çiftçiye kükreyen Erdoğan vardı ya Biden'a kükreyemedi, sadece bir kedi miyavlaması duyuldu. Bu Türkiye'nin en üst seviyeden davranışımızın ne kadar zayıf olduğunun göstergesi oldu.

Biden ile ilgili o kısacık yaptığı telefon görüşmesinde bir pazarlık mı söz konusu? Hangi pazarlık söz konusu? 

1970'lerden önce merhum Bülent Ecevit'in ABD'nin baskılarına nasıl haşhaş ekiminde tepki gösterdiyse, ABD dönüp, "Gölge etme başka ihsan etmez" dediyse, Kıbrıs ambargosunda CHP'nin Genel Başkanı nasıl bir dik duruş sergilediyse, "Tam bağımsız Türkiye'den asla taviz vermem" diyen Kılıçdaroğlu'nun duruşu neyse Türkiye Cumhuriyeti'nin duruşu da aynı şekilde olmalıdır.

Türkiye, 1915 olayları ile ilgili bir araştırma grubu kurmalıdır. TBMM Başkanlığı, AB üyesi olup sözde Ermeni soykırımını tanıyan ülkelere diplomatik girişimlerde bulunmalıdır. 

1915 olayları ile ilgili yabancı dilde yayın yapan, yabancı dillere çevrilmiş belgeler ve kitaplar için devlet desteği artırılmalıdır. İç kamu oyununda bilgilendirecek, ilgiyi artıracak kampanyalar düzenlenmelidir. Yaşanan ortak acıların diyalog yolu ile aşılması için gerekli platformların acilen oluşturulması sağlanmalıdır.

AKP açıklanan Biden'ın 'soykırım' göndermesi ile ilgili başta Cumhurbaşkanı ve hükümet olarak dik bir duruş sergileyeceklerine, bu konuyu iç siyasete alet edip Millet İttifakı'na saldırmaya çalışmaktadır. Böyle uluslararası bir konuda, Türkiye'nin itibarını zedeleyen bir konuşmanın ardından maalesef onlar iç politikayı düşünmektedirler. Bize samimi iseniz diye göndermede bulunmaktadırlar.

'Soykırım'ı kabul eden AKP'li belediye başkanı

Bende şimdi size buradan, samimiyseler bir şey yapmalarını rica ediyorum. AKP'li Kepez Belediye Başkanı, yabancı kişilerin olduğu bir toplantıdaki video kaydı ve söylemini buradan size açıklıyorum. "Dünya'nın çeşitli şehirlerinde 1915 olayları yani Ermeni katliamı olarak bahsediliyor. Bu da Türkiye'nin bir ayıbı ama bizler yaşamadık sizler yaşamadınız. Yapanlar yanlış yapmışlar, tabii ki özür dilenmesi gerekiyor. Ben özür dilerim" diyor. Nerede Recep Tayyip Erdoğan? İşte sizin belediye başkanınızın Ermeni soykırımı ile ilgili görüşü. Hala belediye başkanı, tek bir sesiniz çıkmıyor. 

Desteksiz tam kapanma

Halkımız ölürken başka ülkelere yardım yapma şovuna girdiniz. İnsanlarımızla dalga geçtiniz, şehitlerimizin maneviyatına dokunacak şekilde hareket ettiniz. Tüm dünya vatandaşlarına hibe yardımı yaparken siz vatandaşlarımızı yoksullaştırdınız. Şimdi 17 gün kapanalım diyorsunuz. Milletimiz ne yapacak? Ne yiyecek, ne içecek? Kirasını nasıl ödeyecek? Kapanacağız dediniz döndünüz arkanızı Saray'a gittiniz. 

Etiketler :