Özgür Taşdemir kimdir?

Özgür Taşdemir kimdir?
Suç örgütü lideri Sedat Peker'e koruma kararında imzası bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Özgür Taşdemir görev aldığı süre içinde karıştığı skandallarla hatırlanıyor. Demirtaş FETÖ borsası soruşturması kapsamında halen aranıyor.

24 Temmuz 2016'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü koltuğuna ''Özel ve kullanışlı biri'' yazılan referans notuyla oturtulduğu haber olan Özgür Taşdemir, göreve geldikten hemen sonra rüşvetle ilgili iddialarla anılmaya başlandı. Bugüne kadar tekzip edilmeyen haberlere göre 15 ay gibi kısa bir sürede Arnavutköy’de bir taşınmaz, bir özel okulda eşi ve kendi adına yüzde 15 hisse sahibi oldu.

Çalık Holding bağlantısı

Özgür Taşdemir'in, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın bir dönem CEO’luğunu yaptığı Çalık Holding’e bağlı Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Taçyıldız’ın kendisi ve ailesi hakkındaki FETÖ evrakının eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Özgür Taşdemir tarafından boğaz manzaralı köşk karşılığında temizlendiği iddia edildi. Köşkün değerinin yaklaşık 4 milyon olduğu öğrenilirken istihbaratçı müdürün yanında görevli polis memurları ifadelerinde iddiaları doğruladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmanın üzerinden geçen zamana rağmen neden tamamlanmadığı merak konusu olurken, soruşturmanın sumenaltı edilmeye çalışıldığı öne sürüldü. 

Görevli polisler, savcılık soruşturmasında, "Bana sorduğunuz tarihlerde Özgür Taşdemir, 'Amcam Adem Taşdemir'i Bağcılar'daki ikametinden alıp Sarıyer Kaymakamlığı'na götürün' dedi. Adem Taşdemir'i alarak kaymakamlığa geldik. Taşdemir ile yanımızdaki polis E.U. içeri girdi. Yarım saat sonra çıktılar. Adem Taşdemir'i daha sonra Vatan Caddesi'ndeki İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne getirdik. Bir gün Özgür Taşdemir'in beni tekrar aradı. Dayısının eşini alıp Çalık Holding'e götürmemi istedi. Yengesini holdingde bıraktım. Bir müddet sonra yengesi çıktı. Elindeki dekontu bana vererek Özgür Taşdemir'e vermemi istedi. Dekontun üzerinde 400 ya da 500 bin dolar yazılıydı" dedi.

Köşk ve bu kadar para nasıl elde edildi?

Soruşturmanın açıldığı dönemdeki haberlere göre Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Taçyıldız 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ soruşturmaları tamamlanana kadar yurtdışına çıktı. Taçyıldız’ın yurtdışında bulunduğu 3 Eylül 2017 tarihinde ise pasaport tahdidinin bulunup bulunmadığı İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü personeli tarafından İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Özgür Taşdemir talimatıyla sorgulandı. FETÖ soruşturmaları devam ederken Ahmet Taçyıldız’a ait “boğaz manzaralı köşk” istihbarat şube müdürü Özgür Taşdemir’in amcası Adem Taşdemir üzerine devredildi. Bu şekilde Taçyıldız ve ailesinin FETÖ evrakının temizlendiği iddia edildi.

Mustafa Çalışkan'ın Özel Kalemi'ydi

Özgür Taşdemir, eski İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın Özel Kalemi olarak da çalıştı. Öte yandan, Ulusal Kanal'a göre Özgür Taşdemir, TEM Şubesi'nde de görev yaptı. 

Bir şahıs kutu içinde para verdi

Özgür Taşdemir'in yanında görevli olan polis memurlarının ifadelerinde, rüşvet çarkının sadece Çalık Holding ile sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Görevli polisler, Özgür Taşdemir'in kaldığı lojmana gelen bir kişinin, kendisine Özgür Taşdemir'e verilmek üzere bir kutu verdiğini belirtirken, ''Kutunun içine baktığımda para olduğunu gördüm'' dedi. Öte yandan, başka bir görevli polis, Özgür Taşdemir'in kendisini bir kişiye gönderdiğini ve o kişinin 500 bin dolar ya da liralık çek verdiğine dair beyanlarda bulundu. 

Devletin şahitliğinde düğün

Özgür Taşdemir2017 yılında sunucu B.K. ile Bedrettin Dalan, Mehmet Ağar, dönemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı, şimdinin AYM üyesi İrfan Fidan ile dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan nikah şahidi olduğu bir düğünle evlendi. Çift, evliliklerinin birinci yılında 'şiddet' nedeniyle ayrıldı. 

adsiz-tasarim.jpg

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Özgür Taşdemir hakkında açılan ilk soruşturmanın, bir uyguladığı şiddet üzerine olduğunu belirtirken, ''Benim bildiğim ve takip ettiğim kadarıyla Özgür Taşdemir ile ilgili meslekten uzaklaştırma kararı bu konuyla ilgilidir'' diye konuştu.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugün yazdığı ''Pehlivan: Soylu'nun dilindeki türkü...Tesadüf olamaz'' başlıklı yazısında, Özgür Taşdemir'in kendisine özel şarkı yazdırdığını belirtti. Şarkının sözleri ise şöyle; 

“Sivaslıya doğruluk yeter

Çalışkan’ın izinden gider

Eğilmeden bükülmeden hey

 Her zaman hak yolunda gider.

Çalışkan’ın kardeşidir, yarenidir

Yıkılmaz bu gönül köprüsü

Ne verdiği sözden döner ne de özünden

Şerefle yazılmış bu hayat öyküsü

Özgür Taşdemir bugün polislikten ihraç edildi. Ancak iddia olunan büyük servetinin hesabı hiç sorulmadı ve firarda. 

 

Etiketler :