Özgür Özel: Erdoğan'ın namazının kazası MİT başkanına düşmez
İsyancıların Esad rejimi ile 27 Kasım'da girdiği çatışmaların ardından 8 Aralık'ta HTŞ Suriye'nin kontrolünü ele geçirdi. Türkiye'den HTŞ yönetimindeki Suriye'ye ilk resmi ziyaret gerçekleşti.
Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı (MİT) İbrahim Kalın, HTŞ kontrolündeki Şam'a ziyarette bulunurken Emevi Camii'nde namaz kıldı. Şam'dan gelen görüntülerde Kalın'ın bulunduğu aracı HTŞ lideri Ebu Muhammed el Colani'nin kullandığı iddia edildi.
"ERDOĞAN'IN NAMAZININ KAZASI MİT BAŞKANINA DÜŞMEZ"
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Habertürk canlı yayınında MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın Şam ziyareti ve Emevi Caminde namaz kılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan'ın 2012 yılında söylediği 'Çok yakında Emevi camiine gideceğiz' sözünü hatırlatan Özel, "13 yılda 283 asker şehidimiz var. Bu namaz o namaz değil. Erdoğan'ın namazının kazasını yapmak da MİT başkanına düşmez" dedi.
İbrahim Kalın'ın görevi gereği her kuruma eşit mesafede kalması gerektiğini vurgulayan Özgür Özel şöyle konuştu:
İbrahim Kalın'ın şoförlüğünü Golani yaptı. Türkiye'den Şam'da gövde gösterisi
"13 YILDA 283 ŞEHİDİMİZ VAR"
13 yılda Türkiye 200 milyar dolar kaybetti. Resmi rakamlara göre 2 milyon 953 bin sığınmacımız var. Aylan bebekler karaya vurdu. Dünya kadar bebek, kadın öldü. 283 asker şehidimiz var. Sivil şehitlerimiz var. Türkiye'de bu kadar büyük felaketleri yaşadı.
Sonunda dediğim oldu. 13 gün değil 13 yıl. Türkiye'de pek çok siyasetçiye, genel başkana, başbakana nasip olmayan bir iktidar süresini aşan sürede başaramamışsınız. Orada asker kaybetmişsiniz, sonra 'ben haklı çıktım'. Yok öyle şey. Şu anda yaşananlar, söylenenler, korkulanların daha gerisinde uzak bir tabloya işaret ediyor. Umut edelim aklı selim hakim olur.
"TÜRKİYE'NİN MENFAATİ NEYİ GEREKTİRİYORSA ORADAYIZ"
İbrahim Kalın bir devlet memuru. AK Parti'nin temsilcisi değil. Fiilen bunu sekteye uğratacak işler yapsa da. AK Parti'ye sunum yaptı, kendisine mektup yazdım. 'Ne oluyoruz bize de gelmelisiniz' dedim. Verilecek bir bilgi AK Parti açısından kıymetli, son seçimlerin birinci partisi açısından ne olabilir dedim. Allah'ı var geldi. 29 Ekim törenlerinde. 'Sayın Başkan mektubunuzu aldım, hak veriyorum' dedi. Gününe karar verdik.
İbrahim Kalın'a orada da dedim 'Biz Türkiye'nin menfaatleri neyi gerektiriyorsa orada dururuz' diye. Eleştireceğimiz zaman eleştiririz. Kurumları devletin kurumları sayarız. Bu kurumun başkanı Cumhurbaşkanı olabilir bir parti genel başkanı olabilir, bu da arızidir. O kurumun başında milli ismi vardır. Bize eşit mesafede olması gereken bir kurum olarak görürüm MİT'i.
Özgür Özel'den Suriye açıklaması: Esad benim için her zaman diktatördü
"BU NAMAZ O NAMAZ DEĞİL"
Bugünkü gidişini siyasi şov gibi değerlendirmek istemem. 2012 yılında Erdoğan'ın ağzından 'Çok yakında Emevi camiine gideceğiz' demişti. 12 yıl önce. Bu namaz o namaz değil. Şimdi kılarsa da o namaz değil. O kadar şehit, dünya kadar sığınmacı var. O namaz o günkü namazdı. Erdoğan'ın namazının kazasını yapmak da MİT başkanına düşmez.