Özel'in asıl ahtapotu gösterdiği Fatih Belediyesi'nde dudak uçuklatan ihale

Özel'in asıl ahtapotu gösterdiği Fatih Belediyesi'nde dudak uçuklatan ihale
CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'ahtapotu göstereceğim' diyerek işaret ettiği belediyeler arasında yer alan Fatih Belediyesi, dikkat çeken bir ihaleye imza attı. Belediye, AKP'li belediyelerle ticari ilişkileriyle dikkat çeken Esenbey Otomotiv İnşaat Turzim şirketinden toplamda 866 milyon 853 bin TL'lik araç kiraladı.

Cengiz Karagöz - Halktv.com.tr - ÖZEL HABER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından art arda CHP'li belediyelere operasyon yapıldı.

CHP lideri Özgür Özel geçen haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın soruşturmalara yönelik 'ahtapot' benzetmesine atıf yaparak "Ahtapotu göstereceğim" ifadeleriyle AKP'li belediyelerdeki usulsüzlükleri sıraladı. Bu belediyelerin başında da Fatih Belediyesi yer alıyordu. Özel, Fatih Belediyesi'ndeki usulsüz taşınmaz tahsislerini ve tartışmalı ihaleleri tek tek açıkladı.

ADETA ARAÇ FİLOSU KURACAK

Özel'in açıklamalarının ardından kısa bir süre geçmiş olmasına karşın AKP'li Fatih Belediyesi dikkat çeken bir ihaleye daha imza attı.

Belediye 14 Mart ve 2 Mayıs'ta araç kiralama hizmeti için iki farklı ihaleye çıktı. Belediyenin çıktığı 764 milyon 939 bin TL'lik ihaleye 7 şirket teklif verdi ancak yalnızca bir şirketin teklifi geçerli sayıldı. Bu şirket de AKP'li belediyelerden aldığı ihalelerle bilinen Akmercan ailesi tarafından kurulan "Esenbey Otomotiv İnşaat Turizm" şirketi aldı. Belediyenin 81 milyon 914 bin TL'lik ihalesi de yine Akmercanlar ailesinin kurduğu Esenbey Otomotiv İnşaat Turizm" şirketine gitti. Bu kapsamda şirkete toplam 846 milyon 853 bin TL'lik ihale verildi.

ekran-goruntusu-2025-06-18-095547-1.jpg

AKP'Lİ BELEDİYELERDEN DİKKAT ÇEKEN İHALELER

Bu ihaleler kapsamında çok sayıda binek araç kiralandı. Ayrıca Şirket bugüne kadar 95 kamu ihalesi aldı. Bu ihalelerin toplam sözleşme bedeli ise 2 milyar 367 milyon 220 bin TL. Akmercan grubunun Akmercan Turizm Taşımacılık İnşaat başta olmak üzere çok sayıda şirketle kamu ihalesi aldığı da biliniyor. Şirket AKP'li Esenler, Bağcılar ve Sultangazi başta olmak üzere birçok belediyeden de kamu ihalesi aldı.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi