Özel'den Erdoğan'a: Çıraklık, kalfalık, ustalık dönemin bitti, şahlanamadık gitti

Özel'den Erdoğan'a: Çıraklık, kalfalık, ustalık dönemin bitti, şahlanamadık gitti
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün katıldığı ödül törenindeki konuşması hakkında konuşan Özel, "Çıraklık, kalfalık, ustalık dönemin bitti, şahlanamadık gitti. Şahlanan şahlandı. Sizin eş, dost şahlandı, bizim işsiz, güçsüz, umutsuz gençlerimiz alçak sürünmede" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında konuştu.

"Üreticinin sorunu bitmek bilmiyor" diyen Özel şunları söyledi:

'Ya bu hatayı telafi et ya da istifa et'

Üreticileri kaderi ile baş başa bırakan, yoksulluğa ve açlığa mahkum eden, borçlarını ödeyemez duruma getirten bir iktidar ile karşı karşıyayız.

Çekirdeksiz kuru üzüm Manisa'nın dünyaya ihraç ettiği bir ürün. Bu ürüne verilen fiyat bütün Manisa'yı ilgilendiriyor. Kentin ekonomisi üzüm fiyatı üzerine şekilleniyor. İnternete bir açıklama koydular. Bir önceki yıl 12.5 lira olan üzümün fiyatını 13 lira olarak açıkladılar. Bu fiyat çiftçi için iflas, hacze uğrama, ipotek altındaki tarlalarını kaybetme fiyatıydı.

Bakan çiftçilere bakın sahip çıkmayı onları perişan edecek bir fiyat açıkladı. Kendi de açıklayamadı internete koydular fiyatı. Bakana çağrımızdır. Ya bu hatayı telafi et ya da istifa et. Manisa'da sokağa çıkamaz durumdasınız. Doğru olan kilo başına 4 liralık bir düzeltmedir.

Özel'den Erdoğan'a: Ağzından çıkanı kulağın duymuyor

Recep Tayyip Erdoğan dün yönetim kurulu üyeleri parti üyesi olan bir derneğin ödül gecesinde konuştu. Ödül gecesinde duyduklarımıza inanamadık. Erdoğan, 'Anadolu'ya sahip olamayanların milletin ruhunu işgal etmek için içeriden ve dışarıdan nice yollara, yöntemlere başvurduğunu ifade ederek tek parti faşizmi, vesayet, siyasi ve sosyal, ekonomik saldırılar bu zorlu sürecin farklı döneminin tezahürü olmuştur' diyor. Kurtuluş Savaşı'nın öncesini, sonrasını ve sırasını anlatarak, Anadolu'ya sahip olamayanların tek parti rejimini getirdiklerini söylüyorlar. Sayın Tayyip Erdoğan, herkesin ağzından çıkanı kulağı duysun. Sen 83 milyonu kucaklaması gereken bir makamdasın. Maalesef o makamı bir parti başkanlığı makamı ile paylaştığın için tarafsın, aktif güncel siyasete alet ediyorsun ama ağzından çıkanı kulağın duymuyor.

O dönem Anadolu'ya sahip olamayanlar işgal kuvvetleridir. Senin söylediğin laf, karşındakinin aklını alaya almanın dışında gerçeklerin 180 derece çarpılmasıdır.

Kim Anadolu'ya sahip olamayanların tarafındaymış? Kim İstanbul Hükümeti, kim İngiliz Muhipleri tarafında? Bir tarafta Yunan'ı denize döken Mustafa Kemal, karşıda 'Keşke Yunan kazansaydı' diyen fesli Deli Kadir.

Biz, geçmişinizdeki bağları, durduğunuz yeri güncel siyasete alet etmezken, çıkmış 'Anadolu'ya sahip olamayanlar tek parti faşizmi getirdi' diyor.

Yine Tayyip Erdoğan, 'Bugün büyük ve güçlü Türkiye'nin en önemli inşaası yolunda 2023'ün eşiğindeyiz. Unutmayınız bu mesele Tayyip Erdoğan'ın değil Türk milletinin yeniden şahlanışının timsalidir' diyor. 20 yıldır Türkiye'yi yöneten kendisi değilmiş gibi... Çıraklık, kalfalık, ustalık dönemin bitti, şahlanamadık gitti. Şahlanan şahlandı. Sizin eş, dost şahlandı, bizim işsiz, güçsüz, umutsuz gençlerimiz alçak sürünmede.

Bakan Koca'ya çağrı

Sizin planınız günde 2 milyon doz aşı yapmaktı. Şu anda 2 doz aşısı olanlar 40 milyon kişi. Bugün aşılamanın 10. ayına geldik, 40 günde yapacağız dediğinizi 10 ayda yapamadınız. Aşı karşıtları Maltepe'de miting yapıyorlar onları ikna edeceğinize, 'her şey yolunda' demeyeceksiniz.

Tabloyu aşılılar ve aşısızlar olarak ayırın. İki farklı tabloyu yayınlamak kadar güçlü bir argüman, kanıt yoktur.

'Fiyatları devlet arttırdı' açıklaması

İktidara çok yakın olan BİM'in icra kurulu üyesi Galip Aytaç, "Bu sektörün bu kadar töhmet altında bırakılması doğru değil. Bu tamamen algı yönetimi. Bu algıya müsaade etmeyeceğiz. Ankara'dan soruyorlar neden arttı diye. Bu fiyatları siz arttırdınız" dedi. Biz zincir marketin değil, esnafın yanındayız. Bunlar bile diyor ki bu fiyatların artışının sorumlusu hükümettir diyor. Şamil Tayyar diyor ki 'Cumhurbaşkanımız fahiş fiyata dokununca BİMci Galip Aytaç..' diyor. İşte AKP'nin yüzü.

Murat Atik'in istifası

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, TCDD Genel Müdürlüğü'ne getirilen Murat Atik'in Adnan Oktar cemaatinin ilişki içerisinde olduğunu açıkça ortaya koydu. Bir hafta sonra alınan istifa ile iddiaların gerçek olduğu ortaya çıktı.

Terkoğlu, dava dosyasına girmiş bazı şeyleri açıklama devam ediyor. Diyor ki, 'AKP'li üç bakan biri eski milli eğitim bakanı'nın okulları ile Adnan Oktar grubunun ortak eğitim faaliyetleri vardı' diyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın da ilişkili olduğu söyleniyor. Bir diğeri de suçişleri bakanımız Süleyman Soylu.

Operasyon sabahı Soylu'nun telefonuna Adnan Oktar grubunun etkili ismi Hüma Babuna üç üst üste mesaj atıyor. 'Süleyman Bey bütün evlerimize polis baskını var şu anda. Adnan Bey dahil' diyor. 'Lütfen yardım edin' sonra bir mesaj daha 'Adnan Oktar bey Kandilli'de' diye. Buna bir cevap verilmesi lazım. Bu ülkede mahkeme dosyalarında içişleri bakanının operasyon sırasında böyle samimi yazışmalar varsa buna bir bakmak lazım. Süleyman Soylu'nun bu konuda açıklama yapması lazım.

Akşener'in 'Seçime tek adayla gidilmeli' açıklaması

Millet İttifakı olarak oturup cumhurbaşkanı adayımızı belirleyeceğiz. İlk turda herkesin kendi adayını çıkarması mı, birleşilmesi bu da konuşulacak. En önemli rehber milletimiz ve kamuoyu araştırmaları olacak.

Millet İttifakı olarak müşterek belirleyeceğiz. Liderlerin beyanı bu konuda kimseyi yok saymayacakları, ön tıkamayacakları, gerekince sorumluluk alıp, ön tıkamayacakları yönünde.