Özel ve İmamoğlu'ndan Öldürülen Kuryenin Ailesine Ziyaret

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Somali Cumhurbaşkanı oğlunun çarparak ölümüne neden olduğu Yunus Emre Göçer'in ailesinin evini ziyaret etti.

Somali Cumhurbaşkanının oğlu Mohamed Hassan Shekh Mohamud arabasıyla kuryelik yapan Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden oldu. İfadesi ardından serbest bırakılan Mohamud'un hakkında 6 Aralık'ta yakalama kararı çıkarıldı. Mohamud'un yurtdışına kaçtığı ortaya çıktı.

Ülke gündeminin ilk sıralarında yer alan ölümün ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yunus Emre Göçer'in ailesini ziyaret etti.

228c2da9cb32cede427da8669e47de5c.jpg

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Özel, "Yabancı devlet adamının oğlu olduğu zaman bu nasıl ayrıcalık? Bu nasıl kamu yönetimi? Bu nasıl adalet? Annesinin sorduğu sorulara cevap verebilecek durumda değilim. Bu sorulara bu ülkeyi yönetenlerin cevap vermesi lazım. Uluslararası anlamda Türkiye Cumhuriyeti bu meselenin takipçisi olmalı. Şu ana kadar ilgili ülkenin büyükelçiliğinden aileye bir taziyede bulunulmamış olmasını nezaketsizlik olarak değerlendiriyoruz. Bundan sonraki süreçte kapıdan girdiğinizde orada felaketle karşılaşıyorsunuz. Lise çağında bir genç kız var, babasız kalmış. Özel eğitim alması gereken otizmli küçük çocuk. Onlarla ilgili İBB elinden gelen her şeyi yapıyor. Bu meseleyi gündemde tutmaya devam edeceğiz."adsiz-tasarim-3.png

i3f9xoqmaemckpf4cviiga.webp