Oyuncu Emre Kınay mesleğe ara mı veriyor?

Oyuncu Emre Kınay mesleğe ara mı veriyor?
31 Mart yerel seçimlerinde Kadıköy Belediye Başkanlığı için İYİ Parti'den aday olan Emre Kınay, seçilirse mesleğine bir süre ara vereceğini açıkladı.

Emre Kınay, “İmzaladığımız Şeffaflık Bildirisi ile kamu yararına yapmak istediklerimizi engelleyen kim varsa ilan edeceğiz. Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ni kuracağız ve ring ulaşımları yapacağız. 5 noktada yapacak olduğumuz teleferiklerle ulaşımı rahatlatacağız. Şükrü Saraçoğlu Stadı’na 2 kilometre kala otoparklar açılacak ve taraftarlar elektrikli faytonları kullanarak maça ulaşacak. Ana arterler büyükşehire ait ama bize ait ara sokaklarda işleyebilecek akülü şehir faytonları kullanacağız. Avrupa’nın en büyük hayvan hastanelerinden birini kamu binası tahsis ederek yapacağız. Evcil hayvanlar için sigorta sistemi kuracağız” dedi.

Gazete Duvar'dan Anıl Mert Özsoy'un haberine göre, Kınay neden aday olduğunu şu sözlerle ifade etti; Yaşadığım yeri güzelleştirmek için… İmkanların daha iyi olduğunu ve bunun da Kadıköy için yeterince kullanılmadığı kanaatindeyim. Bu yüzden aday oldum.

"İYİ Parti’nin, siyasi yelpazedeki yeri ‘merkez sağ’ olarak tanımlanıyor. İdeolojik olarak siz kendinizi nasıl tarif edersiniz?" sorusuna ise Kınay, "Biz ilçe belediyesine talibiz. İYİ Parti demokrasi kurallarına göre merkezde bir parti ve eğilimlere açık. Her eğilimin toplanabileceği, içine dahil olabileceği, kanaatimce bana hayal ettiğimi gerçekleştirme fırsatı verme metodu bakımından en demokratik parti… Her şeyden önce seçilmişin yerine atanmışı koyan bir parti değil.. Bu çok önemli. Kısaca adaylık hikayemi anlatayım: Bir gün Meral hanım ve ilçe teşkilatı oyuna gelmek istediklerini belirtti. Biz davetiye verdik, onlar bilet aldılar ve ekipçe oyuna geldiler. Oyundan sonra tanıştık ve hayallerimi, kültür hayatını ve Kadıköy’e dair fikirlerimi sordu. Çok meraklı, bir siyasetçide olması gereken ve geldiği yerde vatandaşın ne istediğini öğrenmek isteyen bir tavrı vardı ve bu çok etkileyiciydi. Sonrasında adaylık teklifinde bulundular. Meral hanım, “Hayallerini gerçekleştirmek ister misin?” diye sorunca, “Evet, isterim” dedim." yanıtını verdi. Kınay'ın açıklamaları şöyle:

"MESLEĞE ARA VERECEĞİM"

"Seçilmem halinde mesleğe ara vereceğim. Oyunculuğu bırakıp sadece belediye yöneticisi olacağım. 5 yılda 106 projemiz var. İlk proje olarak belediyenin çevresindeki duvar ve plakaları kaldırıp belediye ile vatandaş arasında sınır çizen duvarı kaldıracağız. 23 Nisan’da, o bölge ’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Meydanı’ olarak halka açılacak. Park, ayrıca deprem toplanma alanı olacak. Hemen akabinde, dönüştürülebilir enerji ile ulaşımı artıracağız."

Etiketler :