Ortak Akıl Platformu'ndan Kılıçdaroğlu'na destek

Ortak Akıl Platformu'ndan Kılıçdaroğlu'na destek
Ortak Akıl Platformu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek mesajı yayımladı.

Ortak Akıl Platformu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan çirkin saldırıyla ilgili destek mesajı yayımladı.

Mesajda şu ifadeler kullanıldı:

31 Mart seçimleri Türkiye açısından dengeleri değiştirecek bir tablo ortaya çıkardı.

CHP’nin özellikle İstanbul ve Ankara’da 25 yıl sonra belediye seçimlerini alması ortaya çıkan yeni tablonun en vurucu yanı.

İşte toplum ve siyaset bu yeni durumu tartışırken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Çubuk’ta şehit cenazesi sırasında yapılan saldırı ve linç girişimi ülkenin tam rahatlaması gereken bir aşamada üzerine adeta bir kabus gibi çöktü.

Yerel Seçimlere giden süreçte miting meydanlarında insanları germeye, kamplaştırmaya, düşmanlıklar yaratmaya yönelik söylemleri en uç noktalara taşıyan Cumhur İttifakı’nın iki ortağının bu tavrı, dünkü saldırının ardından görülmüştür ki toplumu parlamaya hazır bir alev topuna dönüştürmüştür. Böyle bir aşamada saldırıdan hemen sonra MHP lideri Bahçeli’nin aynı üslupla Kılıçdaroğlu’nu suçlayan sözleri asla kabul edilemez.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu olaylar sırasında ve sonrasında sergilediği soğukkanlı duruşuyla inanılmaz bir olgunluk örneği göstermiştir. Saldırıdan sonra CHP Genel Merkezi’nde toplanan MYK’da ortaya çıkan genel yaklaşım çok önemlidir. Partinin yönetim kadroları Çubuk’taki saldırının ülkeyi kaosa sürüklemeyi amaçlayan yeni bir Madımak girişimi olduğunun bilinciyle bu oyuna gelmeyeceklerini açıkça ifade etmişlerdir.

Ortak Akıl Platformu olarak aynı görüşleri paylaştığımızı, Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırının 31 Mart seçimlerinde CHP’nin elde ettiği başarıyı gölgelemeye yönelik bir girişim olduğunu kuvvetle vurgulamak istiyoruz.

CHP 31 Mart seçimlerinde tarihi bir başarıya imza atmıştır.

Bu başarıyı hiçbir provakasyon gölgeleyemez.

Ortak Akıl Platformu olarak bütün gücümüzle CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz.

Ülkemizi karanlık bir noktaya sürüklemek isteyenlerin hevesleri kursaklarında kalacaktır.

31 Mart’ta sandıktan çıkan demokrasi ve daha güzel bir Türkiye umudunu parçalamaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

İlgili Haberler
Etiketler :