Organize Suç Örgütü Lideri Barış Boyun Susma Hakkını Kullandı

Organize Suç Örgütü Lideri Barış Boyun Susma Hakkını Kullandı
Milano Savcılığınca yürütülen mafya soruşturmasında İtalya, İsviçre, Almanya ve Türkiye'de yaşayan ikisi İtalyan 17’si Türk kökenli 19 kişinin yakalandığı operasyona ilişkin yeni detaylara ulaşıldı. Yapılan operasyonla gözaltına alınan organize suç örgütü lideri Barış Boyun'un susma hakkını kullandığı öğrenildi.

MÜSLİM SARIYAR

22 Mayıs Çarşamba sabahı saat 04.00 sıralarında, İtalya polisi ve İnterpol ekipleri, bir süredir ev hapsinde tutulan ve gözetim altında bulunan Barış Boyun ve adamlarına yönelik Viterbo’da bir apartman dairesine operasyon düzenlemişti. Via Cardinal G. Francesco di Gambara bölgesindeki bir daireye yapılan baskında, Barış Boyun'un da arasında olduğu ikisi İtalyan 16’sı Türk kökenli 19 kişi gözaltına alındı.

SUSMA HAKKINI KULLANDI

İtalya polisine ifade vermeyen Barış Boyun'un susma hakkını kullandığı öğrenildi.

Susma hakkını kullandığı anlaşılan çete lideri, Türkiye tarafından kırmızı bültenle aranıyordu.

Türkiye’de karıştığı ve azmettirdiği birçok suçtan Ankara’nın talebi üzerine Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Barış Boyun, Milano Savcılığınca da “terör amaçlı suç örgütü kurmak”, “cinayet amaçlı silahlı çete kurmak”, “yaralama”, “yasa dışı silah ve patlayıcı madde bulundurmak”, “silah kaçakçılığı”, “uyuşturucu kaçakçılığı”, “cinayet” ve “yasa dışı göçe yardımcı olmakla” suçlanıyor.

664db05522e70504.jpg

ÇOK SAYIDA SUÇA KARIŞTI

39 yaşındaki Boyun, Türkiye'de arananlar listesinde yer alırken 2022 yılında İtalya'dan İsviçre'ye kaçmaya çalışırken gözaltına alınmıştı. Türk makamlarının iade talebine rağmen İtalyan yargısı buna olumsuz yanıt vermişti.

İtalya'dan yönetilen çete lideri, Avrupa'da faaliyet gösteren ağını kullanarak Asya ve Orta Doğu kökenli göçmenlerin Avrupa ülkelerine geçişini, Balkanlar üzerinden ücret karşılığı organize ettiği belirlendi. Ayrıca, geçtiğimiz mart ayında bir kişinin öldürülmesi emrini verdiği ve başta Berlin olmak üzere Avrupa ve Türkiye'de kendi adamlarına para karşılığı cinayetler işlettiği tespit edilmişti.

n94z2jmzhks30xmidj7r6g.webp

EVİNDEN SUİKAST LİSTESİ ÇIKTI

Barış Boyun'un Roma'ya 90 kilometre mesafedeki Viterbo şehrinde gözaltına alındığı apartman dairesinde yapılan aramalarda, elebaşına ait notlar bulundu. Bu notlar arasında suikast listesi de bulunuyordu ve listede bürokratlar ile çete üyelerinin isimlerinin yer aldığı öğrenildi.