Ömer Çelik bu sözleri duyunca AKP'nin kapatılma davasını hatırladı

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP lideri Özgür Özel’in, "AKP, yaşam tarzlarına müdahale ediyor" iddiasına yanıt verdi. Çelik, bu sözlerin, AKP'ye açılan eski kapatma davasını hatırlattığını belirtti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, AKP’nin vatandaşların yaşam tarzlarına müdahale ettiği yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. Çelik, "Özgür Bey’in bugünkü açıklamaları, bana AKP’ye açılan uyduruk kapatma davasındaki iddiaları hatırlattı" dedi.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIYLA BULUŞMADA KONUŞTU

Ömer Çelik, Ankara’da partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları programında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin geleceğini inşa etmek için herkesin ortak gayret göstermesi gerektiğine vurgu yaptı. Çelik, farklı fikirlerin medeni bir şekilde tartışılması gerektiğini ifade ederek, "Masa etrafında oturabiliyorsak, farklılıklarımız Türkiye’nin geleceği için sorun teşkil etmez" dedi.

TÜRKİYE'NİN YAŞADIĞI DARBELER ACILARINA DİKKAT ÇEKTİ

Çelik, Türkiye’nin geçmişte yaşadığı askeri darbeleri de gündeme getirerek, 12 Eylül döneminde gençlerin yaşamlarına nasıl kıyıldığını hatırlattı. "Bu darbeler, Türkiye’yi geri bırakma projesiydi" diyen Çelik, dış güçlerin desteğiyle yapılan müdahalelerin ülkenin milli egemenliğine zarar verdiğini belirtti.

"YAŞAM TARZI ELEŞTİRİSİ CHP'NİN SORUNU"

CHP lideri Özgür Özel’in AKP’nin vatandaşların yaşam tarzına müdahale ettiği yönündeki sözlerine de yanıt veren Çelik, bu iddiaların daha önce partilerine karşı açılan kapatma davasında da dile getirildiğini söyledi. "O zaman da yaşam tarzlarına müdahale edildiği yönünde asılsız iddialar ortaya atıldı" diye konuşan Çelik, bu tür söylemlerin CHP’nin kendi iç meselesi olduğunu belirtti.

BÖLGEDEKİ GELİŞMELERE DE DEĞİNDİ

Çelik, konuşmasında bölgedeki istikrarsızlıklara da dikkat çekti. Diyarbakır’da kaybolan ve cansız bedeni bulunan Narin Güran için üzüntülerini dile getiren Çelik, bölgedeki savaşların özellikle Gazze'de de binlerce çocuğun hayatını kaybetmesine neden olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünya genelinde bu haksızlıklara karşı "Dünya 5’ten büyüktür" diyerek tek başına ses çıkardığını vurguladı.

NETANYAHU HÜKÜMETİNE ELEŞTİRİ

Çelik, İsrail’in Batı Şeria’daki saldırıları ve Ayşenur Ezgi Eygi’nin ölümüyle ilgili de sert açıklamalarda bulundu. Netanyahu hükümeti için "katliam şebekesi" ifadesini kullanan Çelik, İsrail’in Gazze’deki katliamları örtbas etmek için çeşitli yalanlar ürettiğini söyledi. Çelik, Netanyahu’nun savaşı genişletmek için İran’a kadar bölgeyi kaosa sürüklemek istediğini öne sürdü.

Kaynak:Demirören Haber Ajansı (DHA)

Etiketler :