Ölüme terk edilen eşek, ömür boyu bakıma alındı

Ölüme terk edilen eşek, ömür boyu bakıma alındı
Hatay'da bataklık kenarında yaralı bulunan eşek, Osmaniye'deki Emekli Hayvanlar Çiftliği'nde tedavi altına alındı. Eşek bundan sonra ömür boyu bakım altında tutulacak.

Hatay'ın Samandağ ilçesinde başında, boynunda ve vücudunun çeşitli bölgelerinde kesici aletlerle yaralanmış bir eşek, sazlık ve bataklık bir bölgede ölüme terk edildi.

Hayvanseverlerin ihbarı üzerine, HAYTAP temsilcileri olaya müdahale ederek eşeğin kurtarılması için harekete geçti. Yaralı eşek, kamyonetle Osmaniye’de bulunan Emekli Hayvanlar Çiftliği’ne taşındı.

hatayda-olume-terk-edilen-sahipsiz-esek-363968-100707-1-001.jpg

Osmaniye’ye getirilen eşek, burada veteriner hekim Ali Laçinbala tarafından muayene edildi. Eşeğin açık yaralarına tedavi uygulanmaya başlandı.

Eşek, Akdeniz yangınlarından, depremlerden ve diğer doğal afetlerden kurtarılan diğer hayvanlarla birlikte ömür boyu bakım altında tutulacak.

hatayda-olume-terk-edilen-sahipsiz-esek-363953-100707-1.jpg​​​​​​​

"GÖNÜL YARALARININ NASIL KAPANACAĞINI BİLMİYORUZ"

Veteriner Hekim Laçinbala, şu bilgileri verdi:

“Bu canımızın sağ ve sol kulağında kesici bir cisimden dolayı açılmış yaralar enfeksiyonla kaplıydı. HAYTAP ekibi olarak, açılmış olan yaralarını kapatmaya çalışacağız. Bir ay gibi bir tedavi süreci sonunda mevcut yaraların kapanacağını umuyoruz ancak görülmeyen yaraların, gönül yaralarının nasıl bir süreçte kapanacağı konusunda bir fikrimiz yok. Neler yaşadı bu konuda bir bilgimiz yok. Ancak bu saatten sonra onun yaşam hakkını savunmak bizim en büyük görevimiz. Sıvı sağaltımı yaptık. Antibiyotik tedavisi uyguluyoruz. Açık yaralarına tedavisi uyguluyoruz. Çiftliğimizde Akdeniz yangınlarından kurtulan arkadaşları, depremde kurtulan arkadaşları ve en son olarak Diyarbakır-Mardin arasında çıkmış olan yangın sonucu kurtulan arkadaşlarıyla birlikte ömrünün sonuna kadar mutlu bir şekilde yaşayacağı koşulları sağlamaya çalışacağız. Tüm bunlar desteklerinizle oluyor. Biz burada hiç görmediğiniz, hiç bilmediğiniz onlarca cana tekrar bir yaşam hakkı vermeye çalışıyoruz.”

hatayda-olume-terk-edilen-sahipsiz-esek-363973-100707-1.jpg​​​​​​​

"HAYTAP BU CANIMIZA YUVASINI AÇTI"

Eşeği bulan hayvansever Linda Şeb, HAYTAP ekibine teşekkür ederek şunları kaydetti:

"Bu canımızı yol kenarında kan revan içerisinde bulduk. Şiddete mi ya da yabani hayvanların saldırısına mı uğramış, başına ne gelmiş bilmiyoruz, bu konuda bir bilgimiz yok. Depremden sonra biz insanların bile güçlük çektiği Hatay’da bu canların halini varın siz hayal edin. Yardım çığlıklarımıza HAYTAP sessiz kalmadı. Bu canımıza yuvasını açtı"

hatayda-olume-terk-edilen-sahipsiz-esek-363971-100707-1-003.jpg​​​​​​​

hatayda-olume-terk-edilen-sahipsiz-esek-363969-100707-1-001.jpg​​​​​​​hatayda-olume-terk-edilen-sahipsiz-esek-363972-100707-1-001.jpg

hatayda-olume-terk-edilen-sahipsiz-esek-363967-100707-1-001.jpg

Kaynak:DHA