"Ölüm ihalesine" Murat Ağırel'den canlı yayında hodri meydan

Halk TV programcısı Murat Ağırel, hakkında açılan 'ölüm ihalesi' hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ağırel, "Öldürülürsem yerime başkası geçer. Ben bir tanesiyim, beni susturamazlar" dedi.

Yüzü maskeli bir şahıs, yayımladığı video ile Gazeteci Murat Ağırel'in öldürülmesi için 'ihale' açıldığını açıkladı.

Murat Ağırel konu ile ilgili Halk TV'de Buket Güler'in sunduğu Haber Masası'na konuk oldu. Ağırel, hakkındaki 'ölüm ihalesi' detaylı bilgi verdi.

HAVALA KİTABININ ARDINDAN TEHDİTLE ARTTI

Ağırel, toplatılmak istenen kitabı Havala'nın ardından gelen tehditlerin artığını söyledi.

"KALEMİN KIRILDI" TELEFONU

Ağırel "Ben uyuşturucu kaçakcılarını, kara para aklayıcılarını, soyguncularını yazıyorum. Bunları ifşa ederken de herhangi bir yazımdan tehdit alırım. En son işlerin rengi değişti. Evimin önünde aracıma zarar veriyorlardı. Bir mafya lideri ölüm emrimi vermiş. Mafyanın içerisinden biri arıyor sizin infazının verildi ben yapmayacağım kaleminiz kırıldı diyor birkaç ay öncesinde" dedi.

SAVCILIK İNCELEME YAPMADI

Ağırel, evini önündeki şahısları savcılığa şikayet ettiğini fakat herhangi bir güvenlik kamerasının incelemediğini söyledi.

Tehditlerden korkmadığını vurgulayan Ağırel, "Ben ailemi korumak istiyorum, kendimle ilgi tereddütüm yok. Yazdığım her satıra imzamı atarım" ifadelerini kullandı.

"İHALE" MAFYANIN TİPİK YÖNTEMİ

Hakkında açılan 'ölüm ihalesi'nin mafyanın bir yöntemi olduğunu kaydeden Ağırel şöyle konuştu:

  • "Bunu daha önce Sedat Peker de görmüştük. Peker'i öldürülmesi için ihale açılmıştı. Mafya grupları arasında unvana konuma göre bir fiyat belirleniyor, bu fiyatı da sahiplenen çeteler oluyor bunların tetikçileri oluyor"

Ağırel, maskeli şahsın "Sevenler" isimli bir tetikçi grubuna üye olduğu iddiasını paylaşıp, "İfşa ettiği kişilerse Masumcular, onların ifşa videolarını paylaşıyor" dedi.

"DEVLET BİLGİ SAHİBİ"

Ağırel, ismi geçen şahıslar ve tehditlerinin devletin raporlarında mevcut olduğunu açıkladı. Ağırel, "Benimle ilgili kısmı emniyet'e gönderdim. Kendileri de "biz buna sahibiz, istihbarat raporunda" var dedi. Devletten bunun hakkında bilgi sahibi." ifadelerini kullandı.

"KENDİMİ KORUMAK İÇİN SİLAH RUHSATI ALAMADIM"

Video ile ilgili suç duyursunda bulunan Ağırel, "Kendimi korumak için silah ruhsatı alamadım. Kırmızı bültenle arananların silah ruhsatı aldığı ülkede ben alamadım. Nedeni de ağır cezada yargılanma" dedi.

Ağırel, uyuşturucu kaçakcılarını, kara para aklayanları ve her türlü yolsuzluğu yazmayı devam edeceğini, ölürse de yerine başka bir meslektaşının geçeceğini söyledi.

"HODRİ MEYDAN, İNADINA KARŞILARINA GİDECEĞİZ"

Ağırel, şöyle konuştu:

  • "Evimin önünde her gün bir kişi var. Polis geliyor, kimliğe bakıp gidiyor. Aileme hissetirmeden onları takip edip video alıyorum.
  • Korkmuyorum. Bu ülkede Cumhuriyet'i savunmanın aydınlık değerleri savunmanın bedeli var. Binlerce Uğur Mumcu'yu temsil eden gazeteci var.
  • Öldürülürsem yerime başkası geçer. Ben bir tanesiyim, beni susturamazlar.
  • Halkın yanında duranlar, halkın alın terini çalan hırsızlarla mücadele etmeyen gazeteciye gazeteci denir mi?
  • Susturmaya çalışıyorlar vazgeçmeyeceğiz, inadına karşılarına gideceğiz.
  • İnadımın bittiği yerde inancım başlar. Daha çok üzerlerine gideceğim.
  • Hodri meydan diyorum onlara. Asıl soru, bu gücü nereden alıyorlar? Bu mafya artıkları kimlerle işbirliği yapıyor.
  • Üstüne üstüne gidelim bunları temizleyelim."

murat-agirel-olum-ihalesi-acan-tetikcilere-seslendi-hodri-meydan.jpeg

Kaynak:halktv.com.tr