Okullarda Dini Dayatma: Öğrencilere Kuran Dinlettiler

Okullarda Dini Dayatma: Öğrencilere Kuran Dinlettiler
MEB, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde hayata geçirilen ‘Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum’ (ÇEDES) projesi kapsamında okullara ‘manevi danışman’ adı altında din görevlileri atanmasına tepkiler sürerken İzmir'de bir lisede öğrencilere Kuran dinletildi. Sendikalar tepki gösterdi.

İzmir’de Menderes Şehit Mehmet Kıvık Anadolu Lisesi’nde öğrencilere Mevlid Kandili dolayısıyla Kur’an dinletildi.

İzgazete'den Gizem Taban Şeber'in haberine göre Eğitim-İş İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Adem Yıldırım, ÇEDES projesi sonrasında bu tür olayların arttığını dile getirerek "Veli izin belgesi olmadan öğrenciler bu etkinliklere kesinlikle gidemez. Bu tür etkinlikler yapılacaksa toplanma alanı ibadethaneler olmalı ve gönüllülük esasına göre yapılmalı" dedi.

okul.png

VELİLER ŞİKAYETÇİ

Öğrencilerin ders saati içerisinde ve velilerin izni olmadan söz konusu etkinliğe götürüldüğünü açıklayan Eğitim-Sen İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Özcan Çetin,Özcan Çetin ise şöyle konuştu:

"Velilerle görüştük, yaşanan olaydan şikayetçiler... Bu olay, gittikçe okullarda dini ağırlıklı bir eğitime başlanmasının startının verildiğini gösteriyor. Bu, ÇEDES ile başlayan bir süreç... Eskiden camilerde yapılan etkinlikler şimdi okullara taşınmaya başlandı. Burada, okul idarecileri ve milli eğitim yetkilileri için de yasa ve yönetmelik bir anlam ifade etmiyor. İtiraz edenlere karşı da tavır alıyorlar."

Etiketler :