OHAL yasası gelince AKP'de neler olmuş neler…

OHAL yasası gelince AKP'de neler olmuş neler…
Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, bugün TBMM'de kabul edilen OHAL yasasına dair kulislerde en başından itibaren nelerin tartışıldığını aktardı. Yasanın üç yıl geçerli uzatılmasına AKP'li bazı yöneticilerin tepkili olduğunu söyleyen Sarıkaya, bir yıla indirilmesinde bu tepkilerin etkili olduğunu belirtti.

Sarıkaya, AKP'li bir yöneticiyle oturduğu esnada “OHAL uygulamasını 3 yıl daha uzatma kararı mı aldınız?” diye sorduğunu söylediği yazısında, AKP'li yöneticinin bu haberden rahatsızlık duyduğunu belirtti. Ardından AKP'li ismin kendisine “Doğru olmadı… O kadar da söyledik; biz diyeceğimizi dedik. Karar yukarının onun dediğine de uyarız. Ama yanlış olduğunu da kendi içimizde söylemeye devam ederiz. Hayırlısı bakalım…” dediğini aktaran Sarıkaya, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün de olumlu yaklaşmadığına yönelik bilgisini de AKP'li yöneticiye ilettiğini ve “Sadece o değil, çok sayıda arkadaşımız var. Neyse bunları sonra konuşalım…” cevabını aldığını söyledi.

BBP Başkanı Destici'de karşıymış

Sarıkaya, OHAL kurallarını uzatan yasaya BBP Başkanı Mustafa Destici'nin de karşı olduğunu söylerken ''Üç yıl doğru olmamış, iki yıl yeterliydi'' dediğini belirtti. Öte yandan Sarıkaya, Destici'nin seçime gidilen bir dönemde böyle bir yasanın iyi olmadığına dikkat çektiğini aktardı. 

Sonunda Grup Başkanvekili Bülent Turan sürenin 3 yıldan bir yıla indirildiğini açıkladı.

Sarıkaya'nın aktardığına göre bu noktada başta AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, Grup Başkanvekili Bülent Turan ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün önemli katkısı olmuş.