OHAL uzatılacak mı? Bekir Bozdağ açıkladı

OHAL uzatılacak mı? Bekir Bozdağ açıkladı
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "OHAL'in uzatılması ihtiyacı ortadadır" dedi ve TBMM'den geçerse yeniden uzatılabileceğini dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bozdağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"YPG/PYD terör örgütleri Afrin'den nasıl temizlendiyse, şimdi Tel Rıfat'tan temizlenecek. Orada da sona doğru yaklaşıldı.

(Üçlü zirve bildirisi) Suriye'nin topraklarını, birliğini böldürmeyiz. Suriye'de mezhep esaslı bir değişime gidilmesine biz izin vermeyiz. Bu son derece önemli aynı zamanda Türkiye'nin bugüne kadar savunageldiği tezin her iki ülke tarafından da benimsendiğini gösteriyor.

Biz gerçekten Sincar'dan ve diğer yerlerden terör örgütünün ve teröristlerin temizlenmesini istiyoruz. Bunlar yapıldığı zaman bizim için sorun yok eğer yapılmazsa Türkiye buraları temizleyecek güce ve kudrete sahiptir.

MİT, yurtdışında yürüttüğü operasyonlarla FETÖ'ye büyük bir darbe vurmuştur. Kosova'daki olay büyük bir başarıdır.

OHAL AÇIKLAMASI

OHAL'in uzama ihtiyacı ortadadır. TBMM kabul ederse OHAL yeniden uzatılabilir."

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Erken seçim ile ilgili de açıklama yapan Bekir Bozdağ, "Erken seçim yok. Seçimler 2019'un mart ve kasım ayında yapılacak" dedi.