Oğuzhan Uğur'dan Erkekleri Koruma Derneği Başkanı'na olay sözler

Oğuzhan Uğur'dan Erkekleri Koruma Derneği Başkanı'na olay sözler
Oğuzhan Uğur'un, Mevzular Açık Mikrofon'un 6284 Özel Yayını'na Erkekleri Koruma Derneği Başkanı'nın "mağdurum" açıklamasına verdiği yanıt gündem oldu.

Şüpheli ve katiller caydırıcı cezalar almadıkları, yetkililer önleyici tedbirler uygulamadıkları için kadına şiddet ve kadın cinayetlerinin önüne geçilemiyor. Youtuber Oğuzhan Uğur'un sunduğu Mevzular Açık Mikrofon, ülkemizde kadın olmanın zorluklarına dikkat çeken 6284 Özel Yayını'yla izleyiciyle buluştu.

s-97c925ee7652c61501fcf9360d57147f85e53e04.jpg

Programa katılanlar arasında Erkekleri Koruma Derneği Başkanı Bahri İnceler söz alıp kendisinin de konuklar gibi Oğuzhan Uğur'un yanında "mağdur" olarak oturması gerektiğini söyledi.

BAKANLIĞIN ÖÜNDE EYLEM YAPMIŞLAR

6284 sayılı Kanun'a karşı olan ve erkeklerin hakkını savunan tek sivil toplum kuruluşunun kendileri olduğunu ifade eden İnceler, 2 hafta önce bakanlığın önünde eylem yaptıklarını belirtti.

'KADINLARIN VE ÇOCUKLARIN ÖLDÜRÜLME SEVİYESİ ONUN ÇOK ÜZERİNDE...'

İnceler'in "mağduruz" açıklamasına Oğuzhan Uğur'un verdiği olay yanıt dikkat çekti. Uğur "Erkeklerin mağdurluk seviyesi yüzde kaçtır bilemem ama kadınların ve çocukların öldürülme seviyesi maalesef onun çok üzerinde şu anda." dedi. Oğuzhan Uğur'un programa damga vuran ders niteliğinde sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Vatandaşlar, kadına şiddet ve kadın cinayeti faillerine 'caydırıcı' cezalar verilmesi yönünde yetkililere çağrılarını sık sık yineliyor.

Öte yandan "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" verilerine göre, 2024 eylül ayında erkekler tarafından 34 kadın öldürüldü, 20 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu. 1.441'i son 7 yılda şüpheli ölüm olmak üzere ve 2010'dan bu yana gerçekleştirilen kadın cinayetleri ile birlikte toplamda 5.696 kadın hayatını kaybetti.

İlgili Haberler

Kaynak:halktv.com.tr