Öğrencilerin Yüzünü Güldüren Haber: Sömestr Uzayabilir... Okul Tatili 1 Aya mı Çıkacak?

Öğrencilerin Yüzünü Güldüren Haber: Sömestr Uzayabilir... Okul Tatili 1 Aya mı Çıkacak?
19 Ocak tarihi itibarıyla başlayacak olan 15 günlük sömestr tatili öncesinde öğrencilerin yüzünü güldürecek haber Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden geldi. Yurt genelinde Ocak ayının sonu itibarıyla başlaması ve uzun süre etkili olması beklenen kar yağışları nedeniyle bu yıl okul tatillerinin 1 aya çıkarılması gündeme alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), son yıllarda öğrenciler için verilen ara tatillerde önemli değişikliklere giderken, bu yıl 7 günlük ara dönemlerin ardından sömestr tatilinin 19 Ocak'ta başlayacağı öğrenildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden özellikle Marmara Bölgesi başta olmak üzere Türkiye'nin önemli bir bölümü için Ocak ayı sonu itibarıyla şiddetli kar yağışları uyarısının gelmesi, Valilik ve MEB yetkililerini alarma geçirdi.

OKUL TATİLLERİ 1 AYA ÇIKABİLİR

19 Şubat tarihinde başlayacak olan ve 5 Şubat itibarıyla sona erecek olan sömestr tatili, tatil süresi boyunca yaşanması beklenen şiddetli kar yağışları durumunda uzatılabilir.

kar4.jpgEnsonhaber'de yer alan paylaşıma göre, Ankara kulislerinden aktarılan bilgilerde okul tatilinin Türkiye'nin birçok bölgesinde 1 aya uzatılması gündeme alındı.

İKİNCİ KAR FIRTINASI TATİLİN BİTİŞİNE DENK GELİYOR

Uzmanlar, Türkiye'nin Batı bölümüne 12-13 Ocak tarihleri itibarıyla kar düşmesini beklediklerini aktarırken, Marmara'yı etkisi altına alacak asıl kar yağışı içinse Şubat ayının ilk haftaları işaret edildi.

Bu tahminlerin gerçekleşmesi halinde, 5 Şubat'ta sonlanması beklenen kar tatiline bir ya da iki haftalık bir ilave yapılması gündeme getirilecek.

kar3.webp

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, muhtemel kar yağışı için önceden karar alması ve sömestr tatilinde şehir dışına çıkacak çocukların erkenden dönmemesini sağlamak amacıyla tatil kararını erken bir tarihte duyurması bekleniyor.

Etiketler :