Öğrenciler Karanlıkta Eğitime Gidiyor Bakanlıklar Topu Birbirine Atıyor!

Öğrenciler Karanlıkta Eğitime Gidiyor Bakanlıklar Topu Birbirine Atıyor!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar kalıcı yaz saati uygulamasına ilişkin öğrenci ve velilerin şikayetlerini içeren soru önergesinde topu MEB'e atı. Tasarruf vurgusu yapılan açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı tarafından herhangi bir talebin iletilmediği kaydedildi.

Yaz saati uygulamasına tepkiler sürüyor. Uygulama ikili eğitim sistemi ile en çok öğrencileri mağdur ediyor. Sabah grubundaki öğrenciler hava aydınlanmadan okula giderek, öğlen grubu ise karanlıktan okuldan çıkmak zorunda kalıyor.

Uygulamaya gelen tepkiler bakanlıklara iletilse de bakanlıklar da topu birbirine atıyor. Cumhuriyet'in haberine göre, İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, öğrencilerin zifiri karanlıkta evden çıkıp, okula gittiklerine, çalışanların gün ağarmadan yola çıkmak durumunda kaldıklarına dikkat çekti.

Velilerin ve öğrencilerin “karanlıkta eğitim”e ilişkin şikâyetlerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan yanıt geldi. Bakanlık topu diğer bir bakanlığa attı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bakanlığımıza yaz saati uygulamasının değiştirilmesi ile ilgili herhangi bir talep iletilmemiştir” dendi.