Oğlunun 'Hoppara'da ortaklığı ortaya çıktı: MHP'li Sancaklı Thodex'i yalanladı

Oğlunun 'Hoppara'da ortaklığı ortaya çıktı: MHP'li Sancaklı Thodex'i yalanladı
MHP'li Sancaklı, oğlu Mert Sancaklı ile Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in 'Hoppara' adlı şirkete ortak olduğu ortaya çıktı. Sancaklı 'kamuoyuna duyuru' olarak yaptığı açıklamada Hoppara'yı yalanlamazken, Thodex ile ilgilerinin olmadığını savundu.

Adı milyar dolarlık kripto para dolandırıcılığı iddiasına karışan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in, MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın oğlu Mert Sancaklı ile 'Hoppara' adlı şirkete ortak olduğunu gösteren belgeler ortaya çıkmıştı. 

Ticaret Sicili’nde yer alan bilgiler araştırıldığında, Mert Sancaklı ve Fatih Özer’in, 28 Eylül 2020 tarihinde 'Hoppara Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri' adlı bir şirket kurduğu görüldü. Özer ve Sancaklı’nın kurucusu olduğu "Hoppara" adlı şirket, kripto para ticaretinin yapıldığı bir sanal cüzdan. 

Hoppara'da ortaklığı ortaya çıktı Sancaklı Thodex'i yalanladı

Bu haberi üzerine sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklama yapan MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, 'Hoppara' ile oğlu Mert Sancaklı'nın belgeleriyle ortaya çıkan ortaklığı hakında hiçbir açıklama yapmazken, söz konusu bir iddia olmamasına rağmen günlerdir gündemde olan 'Thodex' şirketi ile oğlu Mert Sancaklı ve kendisinin hiçbir ilgili ve ortaklığı olmadığını savundu. 

"Büyük bir üzüntü duyuyorum"

Sancaklı'nın Thodex açıklaması şöyle: 

"Son birkaç gündür kamuoyunu meşgul eden dolandırıcılık iddiaları ile ilgili oğlumun ve benim adımın geçtiği olaylardan büyük bir üzüntü duyuyorum.

Saffet Sancaklı adını ve şanını bilen herkes bilir ki, bizim söz konusu iddialara dair hayatımızın hiçbir döneminde hardal tanesi kadar haksızlık hukuksuzluk şerefsizlik de yan yana gelmemiştir. Şerefle taşıdığım milli takım şuurunu ve ay yıldızlı al bayrağa yaşatmak ve ona leke kondurmamayı hayat anlayışı olarak benimsemişimdir. Bu anlayışın ifadesi olarak Türk milletinin en şuurlu siyasi merkezi olan MHP’den şerefimle milletvekili yapıyorum. Hayatım boyunca şerefim ve haysiyetim de yaşadım. Milli şahsiyetime dönük en küçük lekeyi bile kabul etmem mümkün değildir. Gündemdeki bu konuda oğlumun ve şahsımın en küçük dahli olmadığına dair bütün değerlerim namusum ve şerefim üzerine and içerim. Bahse geçen ve dolandırıcılık yaptığı iddia edilen şirketin adı TEOGstir. Bu şirketle oğlum Mert Sancaklı‘nın veyahut herhangi bir Sancaklı soyadının ekte bulunan 20 Eylül 2017 tarihli 9412 sayılı sayfa 473/474’te Yer alan ticaret sicil gazetesinden de anlaşılacağı üzere hukuki ve fiili hiçbir bağı olmamıştır ve halen de bulunmamaktadır. Devletimizin yapacağı tahkikat sonucunda tüm gerçeklik ortaya çıkacaktır. Bu gerçeklik ortaya çıktığında şahsıma aileme ve partime saldırı yapanlar ise mahcup olacaktır. Saygılarımla arz ederim.

ekran-resmi-2021-04-23-19-27-48-2.png

 

 

Etiketler :