Oğlunu Öldürdü, Cinler Yaptırdı Dedi

Oğlunu Öldürdü, Cinler Yaptırdı Dedi
İstanbul'da geçen yıl oğlunu öldüren baba için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

İstanbul'da, uyuşturucu bağımlısı olan baba Murat Ateş, geçen yıl 2 Mayıs'ta oğlunu silahla öldürdü, iddia edilen 'cinlerin' etkisi altında olduğunu ileri sürdü. Ateş, cinlerin emriyle eylemi gerçekleştirdiğini iddia ettiği için tutuklandı ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı.

İddialara göre, 44 yaşındaki Murat Ateş, ailesine sürekli tehdit mesajları göndererek kendisine cinler tarafından talimat verildiğini ve bu talimatları yerine getireceğini söylüyordu. Eşi de bu tehditler üzerine mahkemeden uzaklaştırma kararı aldırmıştı.

Sabah gazetesinin haberine göre olay günü, Murat Ateş, Gaziosmanpaşa'da bulunan kayınpederinin evine gitti ve oğlu Mutlucan Ateş'i kömürlüğe indirerek silahla öldürdü. Ardından, eşine oğlunun telefonundan anlaşılmayan mesajlar gönderdi.

Olayın ardından, Ateş'in babası, kömürlükte torununun cansız bedeniyle karşılaştı. Polislerin de katılımıyla yapılan araştırmalarda, Ateş, arkadaşının evinde suç aleti olarak kullanılan silahla birlikte gözaltına alındı.

Emniyette ifadesi alınan Murat Ateş, uyuşturucu bağımlısı olduğunu, cinlerin kendisine musallat olduğunu ve onların isteği üzerine oğlunu öldürdüğünü iddia etti. Ancak diğer aile bireylerini öldürme emrini yerine getirmediğini söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ateş hakkında 'Kasten Öldürme' suçundan iddianame düzenledi ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Ateş'in ilerleyen günlerde Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması bekleniyor.

Etiketler :