OECD raporu Erdoğan'ı yalanladı!

OECD raporu Erdoğan'ı yalanladı!
Erdoğan Türkiye'deki işsizlik sayısındaki artışı, kadınların ve gençlerin iş gücüne katılmasından kaynaklı olduğunu söyledi. Ancak OECD'nin raporuna göre, Türkiye kadınların iş gücüne katılımında dünyada sonuncu sırada yer alıyor

Erdoğan Türkiye'deki işsizlik sayısındaki artışı, kadınların ve gençlerin iş gücüne katılmasından kaynaklı olduğunu söyledi. Ancak OECD'nin raporuna göre, Türkiye kadınların iş gücüne katılımında dünyada sonuncu sırada yer alıyor. OECD raporunda yer alan bir diğer araştırmaya göre ise Türkiye, iş gücüne katılmayan gençlerin oranında ise birinci sırada yer alıyor.

Cumhurbaşkanlığı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası'nın ödül töreninde konuştu.

Erdoğan, istihdamın artmasına rağmen işsizlik oranının artmasının gençlerin ve kadınların işgücüne katılımından kaynaklandığını söyledi ve ekledi:

"Bu durum ülkemiz için bir zaaf değildir. işgücüne katılımın yükselmesi bizi daha güçlü kılar. 2023’e kadar organize sanayi bölgelerinde yaratacağımız 1 milyon ilave istihdamla işsizliği azaltmayı hedefliyoruz."

OECD: TÜRKİYE KADINLARIN İŞ GÜCÜNE KATILIMINDA SONUNCU SIRADA

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) verilerine göre Türkiye'de kadınların işgücüne katılım oranı yalnızca yüzde 33. Bu nedenle Türkiye, kadınların işgücü katılımında OECD sonuncusu durumunda. OECD ortalaması ise yüzde 58.

Türkiye'de kadınların işgücüne katılım oranı 1990'da yüzde 36'ydı, 2000'de ise yüzde 28'di.

OECD: TÜRKİYE İŞ GÜCÜNE KATILMAYAN GENÇLERDE BİRİNCİ SIRADA

BBCTürkçe'nin haberine göre, Türkiye işgücüne katılmayan, okula gitmeyen ve mesleki eğitim almayan gençlerin oranında ise OECD birincisi.

OECD'ye göre Türkiye'de gençlerin işgücüne katılım oranı yüzde 42. Bu OECD ortalaması olan yüzde 47'nin gerisinde. Türkiye'de gençlerin işgücüne katılım oranı 1990'da yüzde 54, 2000'de ise yüzde 42'ydi.

Erdoğan konuşmasında faizlere dair de açıklamalarda bulundu.

'Kanal İstanbul ihaleye çıkacak'

"Faizler benim ekonomide en çok muzdarip olduğum alanı oluşturuyor" diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Katılmıyorum ben, birilerinin faiz anlayışına katılmıyorum.

Borçlarımız, ödeme için para bulmamız gerekiyor, o bakımdan bizim yüksek faizle borçlanmamız lazım gibi yaklaşımları doğru bulmuyorum. Mevduat hesaplarına girecek olanlar faiz yarışıyla değil güven esaslı girecektir. En güvenli olan yerler neresiyse vatandaş parasını oraya yatırır.

"Kanal İstanbul’un projesi bitme aşamasına geldi, ihaleye çıkacağız.

"Bu milletin mayası sağlam be. İhanet tohumları bizde kök bulamaz."

Etiketler :