ODTÜ'de gözaltılar: Gerekçe terör propagandası

ODTÜ'de gözaltılar: Gerekçe terör propagandası
Ankara'da, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) bahar şenliğinde terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla 2'si ODTÜ öğrencisi 16 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nce, ODTÜ'de önceki gün yapılan bahar şenliğinde bazı kişilerin 'terör örgütü lehine sloganlar atıp etkisiz hale getirilen bazı teröristlerin fotoğraflarını ve yasa dışı pankartları taşıdıkları' iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında yapılan fotoğraf analiz çalışması sonucunda tespit edilen 16 şüpheli, bugün gerçekleştirilen operasyonla yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada çok sayıda dijital materyal, yasa dışı yayın ve örgütsel dokümana el konuldu.

odtudeki-bahar-senliginde-teror-propagandasina-16-gozalti-3366-dhaphoto2.jpg

2'si ODTÜ öğrencisi

DHA'nın haberinde şüphelilerden 2'sinin ODTÜ öğrencisi olduğu, 4 şüphelinin daha önce 'silahlı terör örgütü üyesi' olmak, 'terör örgütü propagandası yapmak', 2 şüphelinin 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet' ve 'görev yaptırmamak için direnmek', 2 şüphelinin 'kasten yaralama' ve 'tehdit' suçlarından adli işlem kayıtlarının bulunduğu belirtildi.

Kaynak:DHA